Dubaj je miesto nekonečných možností.archív
StoryEditor

Dubaj za pár eur: Atrakcie, ktoré sú celoživotným zážitkom a nezruinujú vašu peňaženku

23.05.2024, 00:00
Životný štýl

Hlavné mesto rovnomenného emirátu Dubaj je zážitok na celý život. Ak ho máte zaradené ako miesto, kde sa to hemží luxusom a myslíte si, že na túto destináciu nikdy nedosiahnete, nie je to pravda. Spoznávanie Dubaja nemusí byť vôbec drahé. Najmä s našimi tipmi.

Článok vznikol v spolupráci s Dubai Tourism.

 

Prinášame vám tipy na menej známe atrakcie, ktoré Dubaj ponúka. Navyšie, tieto atrakcie vás nebudú stáť ani dirham.

Tanec vody stelesnený dubajskou fontánou

Jedna z najpôsobivejších dubajských šou sa koná každý večer v nákupnom centre Dubai Festival City Mall. Vstup je tu pre všetkých zadarmo. Show kombinuje lasery, fontány a zvukový sprievod, ktoré spoločne tvoria nezabudnuteľný zážitok. Pripravte sa na to, že tunajšia najväčšia vodná projekčná plocha na svete, doplnená pyrotechnikou a dramatickými efektmi, vám sprostredkuje sviežu vlnu zábavy. Máte obavy, či show stihnete? Nerobte si starosti, každý večer, vrátane víkendov, sa konajú tri šou.

image

Jedna z najpôsobivejších dubajských šou.

Dubai Tourism

Niečo pre milovníkov umenia. Vychutnajte si ho na Alserkal Avenue

Jedno z najobľúbenejších umeleckých centier mesta, Alserkal Avenue, prekypuje kreativitou. Môžete tu zadarmo preskúmať až 20 umeleckých galérií, ktoré sa nachádzajú v rekonštruovaných, pôvodne skladových, budovách. Umelecký nábytok z 20. storočia v nájdete v galérii La Galerie Nationale. Stredným východom inšpirované moderné diela sú vystavené v Isabelle van den Eynde Gallery. Z tejto štvrte sa stalo vyše 46 tisíc štvorcových metrov mestského priestoru, kde sa prelína umenie, jedlo, móda a hudba a kde sa koná veľa komunitných akcií.

image

Alserkal Avenue

Dubai Tourism

Zažite tradičné ťavie dostihy

Môžete navštíviť ťavie dostihy, ktoré sú vskutku zaujímavým a neobvyklým zážitkom. Závodná sezóna prebieha v období medzi októbrom a aprílom. Dostihy sa zvyčajne konajú skoro ráno v piatok a sobotu, v neformálnom prostredí. Po celom emiráte sa nachádza niekoľko závodných dráh, ale dubajská Al Marmoom Camel Racetrack je tá najväčšia. Je otvorená zvedavým návštevníkom a nachádza sa len pol hodinky cesty z mesta.

image

Ťavie dostihy.

Dubai Tourism

Dajte si do tela úplne zadarmo

Okrem bezplatných fitness lekcií, ktoré sa počas mesačnej Dubajskej fitness výzvy (Dubai Fitness Challenge) konajú po celom meste, existuje veľa možností, ako zostať aktívny po celý rok bez toho, aby ste minuli jediný dirham. Začať môžete napríklad tým, že si pôjdete zabehať na pobreží a na bežeckých trasách pozdĺž pláží alebo v parkoch a zároveň si užijete čerstvý vzduch a malebné výhľady.

V týchto oblastiach sú často zadarmo k dispozícii vonkajšie posilňovne, vybavenie pre kalisteniku alebo aj basketbalové ihriská a skateparky, takže si môžete dať do tela, kedykoľvek sa vám zachce. Nechcete cvičiť sami? Vyhľadajte si špeciálne lekcie jogy alebo bootcamp tréningy a zacvičte si s ostatnými nadšencami. Chceli ste vyskúšať špeciálne cvičenia alebo vyraziť do posilňovne? Požiadajte o bezplatnú lekciu v centre alebo si stiahnite ClassPass a využite skúšobnú uvítaciu ponuku, ktorá je k dispozícii v stovkách zariadení po celom Dubaji.

image

Dubajská fitness výzva.

Dubai Tourism

Cesta do minulosti po dubajských tržniciach

Nahliadnite do kúzelnej starej časti Dubaja návštevou tradičných súkov. Tieto dubajské tržnice, ktoré sa nachádzajú na brehoch Dubajskej zátoky, sú centrom historického a kultúrneho dedičstva obchodu a predaja miestnych produktov, ako napr. korenia, parfumov a šperkov. Po nákupoch v tunajších kľukatých uličkách, môžete v tradičnej loďke abra iba za 1 AED prekonať zátoku a pozrieť sa na mesto z úplne novej perspektívy.

image

Cesta do minulosti po dubajských tržniciach.

Dubai Tourism

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. jún 2024 07:17