Katarína Kincelová
StoryEditor

Máte vysoké pracovné tempo a nedostatok času v súkromí? Táto technická vychytávka to vyrieši. Už sa jej nevzdáte!

26.02.2024, 00:00
Životný štýl

Otestovali sme ASUS Zenbook DUO 2024, ktorý nielenže splnil naše požiadavky na prácu a zábavu, ale je navyše aj štýlovým kúskom.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou ASUS.

Notebook ma hneď na prvý pohľad ohúril svojim dizajnom. Vyzerá ako vesmírna loď, ktorá dýcha luxusom a minimalizmom zároveň. Aj napriek dvom obrazovkám a odnímateľnej klávesnici, je notebook tenký a veľmi ľahký. Chvíľku som sa musela zamyslieť nad tým, kde začať. Keď som ho zapla, spadla mi sánka. Jeho multifunkčnosť je ďaleko pred bežnými notebookmi. Vďaka dvom 14-palcovým dotykovým OLED displejom s rozlíšením 3K a obnovovacou frekvenciou 120 Hz si dokážete rozšíriť pracovnú plochu až na 19,8 palca.

image
Katarína Kincelová

Rozlíšenie a farebnosť displeja je dychvyrážajúca. Čo sa dá robiť, estetika je pre nás ženy veľmi dôležitá. A navyše, ak sa máme hodiny pozerať na displej, chceme sa vyhnúť suchým a unaveným očiam. Pri tejto vecičke som ani na minútu nemala pocit, že môj zrak trpí. Je známe, že modré svetlo spôsobuje diskomfort a narúša kvalitu spánku, takže je super, že tento notebook vyžaruje až o 70% menej modrého svetla.

image

Asus Zenbook 2024 je výnimočný vzhľadom aj výkonom.

Katarína Kincelová

Niekoľko úloh súčasne

Ďalší príjemný šok prišiel, keď som sa zžila s prácou na dvoch monitoroch súčasne. Táto možnosť mi otvorila novú dimenziu. Ak som chcela mať pri práci otvorené video, či sledovať aktuálne správy, alebo telefonovať cez videohovor s kamarátkou, nebol to žiadny problém. Jeden monitor som využívala na prácu, druhý na zábavu. Laptop má aj dve klávesnice. Klasickú klávesnicu použijete pri práci s jedným monitorom. Ak chcete používať oba monitory, klasickú klávesnicu jednoducho oddelíte od notebooku, o ktorý je prichytená magneticky a používate virtuálnu klávesnicu, ktorá sa vám zobrazí na spodnej obrazovke.

image
Katarína Kincelová

Je to úžasná pomoc, ak si chcete spraviť pohodlie. Zadný polohovateľný pánt, otvárateľný v rozpätí 180 stupňov, umožňuje okamžite rozšíriť pracovnú plochu a notebook sa prispôsobí vašim aktuálnym potrebám. Ak sedíte pri stole, polohovanie vás odbremení od nezdravého hrbenia sa a nenamáhate si krčnú chrbticu.

image
Katarína Kincelová

Kamera nás „vylepší“

Laptop obsahuje plnohodnotnú výbavu konektorov, je osadený značkovými reproduktomi Harman Kardon a batéria vydrží viac ako 8 hodín prevádzky. Navyše, batériu nabijete na 60 percent iba za 49 minút. Ďalšie nezanedbateľné plus je integrovaná predná kamera. V dnešnej dobe práce z domu, kedy samnoho porád a komunikácie s kolegami či klientami odohráva vo virtuálnom svete, nechceme vyzerať ako strašidlá. Vďaka polohovateľnej zadnej opore a flexibilnému nastaveniu si viete prispôsobiť sklon kamery. Kamera sa zaostruje automaticky a zvýrazní to, čo je pekné. Duálny mikrofón s umelou inteligenciou dokáže upraviť zvuk tak, aby počas debaty neboli na pozadí rôzne šumy a ozveny. Video je naozaj na profesionálnej úrovni.

image
Katarína Kincelová

Zábavný aj pre deti

Ak budete chcieť zabaviť svoje ratolesti a na cestách im dopriať rozprávky na kvalitnom a praktickom notebooku, nie je o čom. Kamarátkine deti si na tejto vychytávke cibrili technické zdatnosti. Pri stole sa prekrikovali, kto sa na ňom skôr predvedie. Aj keď sa oň naťahovali, bez ujmy vydržal niekoľko otrasov. Pri pohľade na Zenbook DUO vyzerá bežný laptop ako jedna veľká nuda!

 

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 13:06