Po prebdenej noci vám pomôže aj ovocný kokteil.pexels
StoryEditor

Prehnali ste to s alkoholom? Okrem vývaru vám pomôže aj ovocie, ktoré máte bežne doma

02.02.2024, 08:00
Životný štýl

Opäť ste to neodhadli s alkoholom a po prebdenej noci nielen že vyzeráte, ale aj sa cítite, akoby vás prešiel parný valec? Ak nechcete preležať s bolesťami hlavy celý deň, mali by ste staviť na vzpruhu, ktorá vás raz dva postaví na nohy. A pomôže vám pri tom ovocie, ktoré máte bežne doma. A nielen to.

Asi každý už zažil ten pocit, keď skvelú zábavu vystrieda ťažoba v žalúdku a neznesiteľná bolesť hlavy. No nič nemusí byť také hrozné, ako sa na prvý pohľad zdá.

Stavte na ovocie

V prvom rade by ste mali telu doplniť tekutiny, vitamíny a minerály, ktoré vás postavia na nohy. V tomto prípade vám pomôže ovocný kokteil, ktorý v sebe ukrýva všetko, čo na prvú pomoc takéhoto druhu potrebujete. potrebovať budete jeden banán, ktorý obsahuje veľmi dôležitý draslík a tiež cukor, ktorý v tomto procese zohráva dôležitú úlohu. Ďalším  ovocím je pomaranč a citrón, ktoré stiahnu alkohol a doplnia najmä vitamín C. všetky tri druhy ovocia spolu rozmixujte spolu s vodou a vypite.

ANKETA
Ste typ čo v piatok musí vyraziť na žúr?

Kofeín

Na nohy vás postaví aj poriadna šálka čiernej kávy. Bez mlieka. To by vám vo vašom stave v žalúdku mohlo urobiť zbytočnú šarapatu. Rovnako účinný je čierny či zelený čaj. Doplňte ich tiež o med a vytlačte do nápojov šťavu z polovice citrónu. A urobte si rovno aspoň pol litra!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 08:38