Tieto miesta musíte navštíviť v zimnom ročnom období.dreamstime
StoryEditor

Oplatí sa ich navštíviť: Toto sú najkrajšie miesta na prechádzku v zimnom ročnom období

19.01.2024, 19:00
Životný štýl

Neviete, kam s partnerom alebo deťmi? Možno je vonku zima, napadol sneh alebo zmrzli rieky, neznamená to, že v zime sa nedá nič robiť. Okrem korčuľovania, lyžovania či sánkovania sa môžete vybrať na prechádzku. Aby ste si ju užili naozaj naplno, pripravili sme si pre vás zopár tipov na najkrajšie miesta, ktoré sa oplatí navštíviť.

Neležte doma na gauči, ale vybehnite niekam von a prestaňte sa vyhovárať na to, že je chladno, mrzne alebo sneží. Práve zimné obdobie totiž ponúka možnosť navštíviť miesta, ktoré vám zlepšia náladu, kondíciu či vzťah s blízkymi. Pozrite sa, kam sa môžete vybrať na prechádzku a uvidieť tak Slovenskú prírodu v plnej kráse.

Tatranský ľadový dóm

AK túžite zvidieť niečo nové a deťom dopriať nezabudnuteľný zážitok, rozhodne zájdite do Tatier na Hrebienok. Nachádza sa tam Tatranský ľadový dóm, ktorý ukrýva prekrásne ľadové sochy, monumentálne stavby či iné klenoty. Po návšteve atrakcie môžete preskúmať aj okolie, ako je napríklad Bilíkova chata či Vodopád Studeného potoka.

Chodník korunami stromov

V Bachledovej doline sa nachádza Chodník korunami stromov, ktorý je ako stvorený na nedeľnú prechádzku s deťmi či partnerom. Nielenže z neho budete mať iný pohľad na slovenskú prírodu, ale spoznáte tunajšie lesy a mnoho zaujímavých živočíchov.

Ľadopád Chrastianska Šikľavá skala

Vodopád Chrastianska Šikľavá skla a dokáže meniť podobu. V zime sa z neho totiž stáva ľadopád, ktorý rozhodne musíte vidieť. Prechádzku môžete začať v obci Chrasť nad Hornádom a po výhľade na zamrznutú vodu pokračovať po červenej trase vedúcej cez obec Olcnava.  

Jakubovský vrch

Ak budete mať počas víkendu viac času, vyberte sa na turistickú prechádzku na Jakubovský vrch. Aj keď je najzaujímavejší najmä jeho vrchol, ktorý sa môže pochváliť neuveriteľnými výhľadmi, zaujať vás môže aj cesta k nemu, ktorá vedie cez Zákopecké kopanice, rozhľadňu na Marťákovom kopci či umelecké objekty vytvorené regionálnymi umelcami.

Jánošíkove diery

Ste veľkými fanúšikmi vodopádov? V tom prípade navštívte Jánošíkove diery. Síce môže byť prechádzka cez ne trochu náročná, rozhodne stojí za to. Okrem tiesňav, roklín a kaňonov totiž budete prechádzať aj popri dvadsiatich vodopádoch.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 14:44