Šmolkovia - Magický svet otvoria brány do šmolkovskej dedinky i zábavného parku už vo februári.archív Mara
StoryEditor

Šmolkovia prichádzajú do Bratislavy a zabývajú sa na úplne novom mieste!

10.01.2024, 08:48
Životný štýl

Najpopulárnejšie európske komiksové postavičky Šmolkovia prichádzajú do Bratislavy. Na novom výstavnom mieste Sport Mall Bratislava si na 4000m² postavia rovno celú šmolkovskú dedinu, ktorá bude obohatená o Magický svet, veľký zábavno-vzdelávací park pre malých i veľkých návštevníkov. A jedna návšteva vám rozhodne nebude stačiť!

Šmolkovia - Magický svet otvoria brány do šmolkovskej dedinky i zábavného parku už vo februári 2024 v Sport Mall Bratislava na Hodonínskej ulici v Lamači.

Roztomilé modré rozprávkové postavičky fascinujú svojich detských i dospelých fanúšikov už 65 rokov. Kresliar komiksov Peyo nakreslil prvé modré postavičky už v roku 1958. Pôvodne vedľajšie postavy jeho komiksu si rýchlo získali svojich fanúšikov. V roku 1959 už mali svoj vlastný komiks. Prvý, ešte čiernobiely film vznikol v roku 1965. Naozajstné Šmolkovské šialenstvo odštartoval americko-belgický seriál, ktorý na začiatku 80. rokov vysielali takmer všetky TV stanice sveta.

 

Popularita dobrosrdečných modrých trpaslíkov, ktorí bojujú so zlým čarodejníkom Gargamelom a jeho kocúrom Azraelom sa preniesla aj do 21. storočia. Navyše je podporená úspešnými celovečernými filmami a novými seriálmi, ktoré už využívajú najmodernejšie technológie 3D animácie.

Deti sa naučia šmolkovštinu

Zábavno-vzdelávací park Šmolkovia - Magický svet prvýkrát prináša svet Šmolkov doslova v nadživotnej veľkosti. Šmolkovia, ktorí sú veľkí ako obyčajné tri jablká postavené na seba, pozývajú deti i dospelých priamo do svojich hubových domčekov, ktoré sú tak veľké, že sa tam zmestí dieťa aj dospelák. Šmolkovský kúzelný les ponúka veľké množstvo objavov a interaktívnych dobrodružstiev. Deti zistia, ktorému zo Šmolkov sa najviac podobajú, a taktiež sa naučia hovoriť šmolkovskou rečou. Ale hlavne sa všetci spoločne a hravou formou dozvedia o tom, ako chrániť nielen samotných Šmolkov, ale aj ten náš ľudský les. Spolu s malými Šmolkami tak všetci prežijú napínavé dobrodružstvo a pokúsia sa záchraniť prírodu, kde spoločne uniknú nahnevanému kocúrovi Azraelovi a potom zvíťazia nad zákerným čarodejníkom Gargamelom a jeho strašným strojom.

 

Toto veľké šmolkovské dobrodružstvo je zakončené romantickým letom na bocianovi, ktorý deti vo VR realite prenesie do animovaného sveta Šmolkov. Tým sa však výlet zďaleka nekončí. O poschodie nižšie na všetkých čaká ďalšia zábava. Veľká zábavná zóna s rôznymi atrakciami a interaktívnymi hrami.

 

„Chceli sme urobiť veľké zábavno- vzdelávacie centrum, odkiaľ sa vám nebude chcieť odísť. Veľká Šmolkovská dedina je nádherná a navyše interaktívna, doslova sa v nej premeníte na Šmolkov a jej prostredníctvom sa takmer každý prenesie aspoň na chvíľu do detstva. Dedina sa rozprestiera na celom poschodí nového priestoru nákupného centra Sport Mall v bratislavskom Lamači. Naučíte sa rozprávať šmolkovským jazykom, a ešte premôžete aj zlého Gargamela. O poschodie nižšie je priestor venovaný rôznym aktivitám a hrám, aby sa u nás nenudili ani staršie deti. Je to miesto, kde sa budú baviť všetci členovia rodiny od najmenších po najväčších.“ popisuje nový zábavno-vzdelávací park Zuzana Benediktová zo spoločnosti JVS GROUP, usporiadateľa akcie.

Šmolkovia - Magický svet prinášajú nielen zábavu, ale aj poznanie. Poslaním celého parku je inšpirovať deti k ochrane životného prostredia a je pripravený aj vzdelávací program pre školské triedy. Deti sa zábavnou formou dozvedia o nutnosti ochrany prírody, klimatickej zmene, ale aj podrobnosti o živote v našom lese. Zábavno-vzdelávací park Šmolkovia – Magický svet pomáha učiteľom hovoriť s deťmi o dôležitých témach jednoduchým spôsobom a zamyslieť sa nad ochranou prírody.

 

Viac informácií na www.smolkoviabratislava.sk

Vstupenky v predaji už 11.1.2024 v sieti Ticketportal, alebo priamo na mieste.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. máj 2024 04:33