Niektoré koreniny dokážu vaše telo zahriať aj zvnútra.dreamstime
StoryEditor

Zahrejte sa! Okrem škorice a zázvoru siahnite aj po týchto koreninách

29.12.2023, 14:00
Životný štýl

Počas zimy sa určite potrebujete zahriať nielen zvonku, ale aj zvnútra. Teplý čaj určite splní svoj účel, no len na krátky čas. Najlepšie bude, ak telo budete dopovať pravidelnými dávkami korenín, vďaka ktorým sa budete cítiť príjemne a aj zimu budete zvládať o niečo jednoduchšie.

Urobte si zásoby korenín, ktoré môžete po troške pridávať do sladkých či slaných jedál.

Zázvor

Zázvor je známy ako super liek. No siahate po ňom väčšinou až v momente, keď vás choroba položí do postele. Zázvorový čaj vás okamžite zahreje, no pocit tepla ostane ešte dlho po tom, čo si ho vychutnáte. Rovnako existujú aj rôzne zázvorové nápoje, ktoré sú extra silné, no vďaka tomu telu doprajete poriadnu dávku vitamínov.

Kardamón

Ďalším korením, ktoré by vám počas zimy určite nemalo chýbať je kardamón. Opäť ho môžete použiť pri príprave nealkoholických, aj alkoholických nápojov. Často sa však vyskytuje aj ako dochucovadlo v indickej kuchyni. Neváhajte a zaraďte do svojho jedálnička indické pochúťky, ktoré vás nielen zasýtia, ale aj zahrejú.

Škorica

Škorica je jednou z najbežnejších korenín, ktoré v domácnosti používate a o ktorých je známe, že dokážu dokonale zahriať váš organizmus. Dávkujte si ju aj niekoľkokrát denne. Či už v teplej rannej kaši, v jogurte s ovocím, či v nápojoch. Vďaka pravidelnému prísunu tohto korenia vám bude príjemne teplúčko.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. september 2024 01:29