Aby vám stromček vydržal čo najdlhšie, potrebuje dostatok vlahy.dreamstime
StoryEditor

Aby živý stromček vydržal čo najdlhšie, potrebuje pravidelné polievanie a takéto množstvo vody...

16.12.2023, 08:00
Životný štýl

Ak sa chcete z vianočného stromčeka tešiť čo najdlhšie, no preferujete skôr živý pred tým umelým, potom mu budete musieť venovať aj dostatok vlahy. Aby ste na Štedrý deň darčeky nemali pod opadanými halúzkami.

Živé stromčeky majú svoje osobité čaro. A tiež nezameniteľnú vôňu, ktorá ešte viac podčiarkne vianočnú atmosféru. Ako sa však o stromček správne starať? A koľko vody potrebuje?

Vianočná nálada

Mnoho ľudí si chce predvianočnú náladu a atmosféru užiť čo najdlhšie, preto ich domácnosti zdobí stromček aj niekoľko týždňov pred Vianocami. Pokiaľ ste sa rozhodli pre umelý strom, máte o starosť menej. Okrem rozsvietenia svetielok mu nemusíte venovať žiadnu starostlivosť. Na rozdiel od živého stromčeka. Ten potrebuje nie len špeciálne podmienky, ale aj vlahu.

image

Aký stromček si tento rok domov prinesiete?

dreamstime

Ako často stromček polievať?

V prvom rade myslíte na to, že živý stromček by nemal byť vo veľmi prekúrenej miestnosti. A už vôbec nie umiestnený v blízkosti radiátora. Inak sa z neho nebudete tešiť tak dlho, ako by ste možno chceli. V druhom rade by ste nemali podceniť ani jeho pravidelné zalievanie. Kým menšiemu stromčeku stačí zhruba pol litra až liter vody denne, väčší stromček jej potrebuje oveľa viac. Do nádoby, v ktorej je stromček umiestnený preto nezabudnite denne vodu prilievať. Rosenie stromčeka pomocou rozprašovača tiež nie je na zahodenie, no rozhodne to nenahradí zalievanie kmeňu stromu. Robte tak od prvého dňa, ako si stromček domov prinesiete. A nezabudnite ho po Vianociach odložiť na miesto, ktoré je na to určené.

ANKETA
Aký stromček máte na Vianoce?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 05:54