Pozrite sa, ako sa môžete zbaviť rôznych zápachov v domácnosti.dreamstime
StoryEditor

Porazte nepríjemný zápach: Takto sa zbavíte pachu z topánok, skrine či chladničky

03.11.2023, 09:00
Životný štýl

Túžite po tom, aby vaša domácnosť voňala, no neviete, ako sa zbaviť niektorých nepríjemných pachov, ktoré vám znepríjemňujú život? V tom prípade by ste mali vyskúšať tieto jednoduché triky, ktoré sú skvelými bojovníkmi so zápachom. Pozrite sa, ako poraziť pach z topánok, skrine či chladničky.

Je úplne normálne, že nechcete, aby vo vašej domácnosti niečo zapáchalo. Bohužiaľ, môže sa stať, že nech sa snažíte akokoľvek veľmi chcete, zápach sa u vás doma vyskytne tak či tak. Trápia vás zapáchajúce topánky, chladnička či skriňa? Týchto nechcených spoločníkov môžu poraziť niektoré z nižšie spomínaných trikov. Pozrite sa, ako odstrániť nepríjemné pachy z vášho domova.

Zápach v chladničke

Chladnička je miestom, ktoré býva najčastejšie postihnuté nepríjemným zápachom vznikajúcim z potravín, ako je napríklad kapusta, ryba či cesnak. Ak trápi aj vás, skúste do chladničky vložiť pár plátkov citróna, ktorý je schopný pohltiť pachy. Takisto vám pomôže miska s octom, liehom alebo vanilkové lusky.

Zápach v koberci

Máte doma koberec, ktorý nepekne vonia aj po vytepovaní? V tom prípade naň môžete použiť sódu bikarbónu s pár kvapkami esenciálneho oleja. Touto zmesou posypte koberec, nechajte pôsobiť približne hodinu a napokon povysávajte. Takúto kúru môžete opakovať raz za dva týždne.  

Zápach z topánok

Topánky väčšinou zapáchajú, keď nasiaknu až príliš veľa vlhkosti. Ich vyvetranie či nastriekanie sprejom vám rozhodne nepomôže. Skúsiť by ste naopak mali obyčajnú kriedu alebo škoricu, ktorá je schopná nasiaknuť vlhkosť a tým vás zbaviť zápachu.

Zápach v smetnom koši

Je normálne, že sa vo vašom smetnom koši nachádza zápach. Ak je však veľmi nepríjemný, môže vám vo veľkom strpčiť život. Pomôcť vám v tomto prípade môžu voňavé aromatizované vrecia na odpad, ale aj staré noviny, ktoré stačí poukladať na spodok koša.

Zápach v skrini

So zápachom v skrini vám pomôže miska s octom alebo vreckovka pokvapkaná obľúbeným parfumom. Vynikajúcim bojovníkom proti zápachu je však aj levanduľové vrecúško či tuhé mydlo, ktoré používali aj vaše babičky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 07:51