Zuzana Sersen.archív/Zuzana Sersen
StoryEditor

Všetko, čo ste sa chceli opýtať o piercingoch: Zuzana Sersen presne vie, čo robí!

13.08.2023, 14:00
Životný štýl

Piercingy sú stále veľkým trendom a to nie len medzi mladými ľuďmi. Je to zaujímavý doplnok, ktorý podčiarkne vašu osobnosť a jedinečnosť. Fantázii sa medze nekladú a pomôže vám ich zrealizovať šikovná, Zuzana Sersen. Je majsterkou v tom čo robí, o čom svedčí množstvo spokojných zákazníčok. Prepichnutím dierky však jej úloha rozhodne nezačína a nekončí. Svojim klientkam nie len poradí, ale aj pomôže v prípade komplikácii.

Čo vás priviedlo k tejto práci? Mali ste nejakú špeciálnu motiváciu?

Ja som túto prácu už robila na strednej škole, keď sme si prepichovali uši, nosy a jazyky na toaletách. Dlhodobo som však pozorovala ostatných ľudí, ako zle majú prepichnuté uši. Raz som sa jednoducho rozhodla, že je načase, aby to konečne niekto začal robiť pekne. Aby to bolo za každých okolností estetické.

Čo všetko obnáša, ak sa rozhodnem pre piercing? Je potrebná nejaká špeciálna starostlivosť pred, alebo po prepichnutí?

Dôležité je nič nepreháňať. Ani s hygienou či dezinfikovaním. Najdôležitejšie je udržiavať miesto vpichu v čistote. Každá klientka po návšteve salónu obdrží manuál, v ktorom má podrobne opísané, čo má a čo nemá robiť. Každej som k dispozícii aj počas obdobia, kedy sa ranka hojí.

image

Zuzana Sersen pri práci.

Instagram/Zuzana Sersen

Snažíte sa niekedy klientku odhovoriť v prípade, že chce piercing na miesto na ktoré sa jej podľa vás vôbec nehodí?

Áno, nemám problém povedať si svoj názor. A to aj napriek tomu, že sa hovorí „náš zákazník, náš pán“. Niektoré zákazníčky prídu s obrázkom, a úplne jasnou predstavou, no ich ucho je úplne iné ako to na obrázku. Veľakrát má napríklad anomálie, ktoré bránia v aplikácii piercingu, alebo nejaké nedostatky, na ktoré by piercing zbytočne poukázal.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 16:03