Signály šťastia. Ktoré to sú?dreamstime
StoryEditor

Znamenia šťastia: Pozitívne signály, ktoré vám môžu urobiť radosť počas všedných dní

23.06.2023, 08:00
Životný štýl

Ľudové povery, ktoré sú známe už celé stáročia, ovplyvňujú ľudí aj dnes. Viete čo vlastne znamenajú?

Kedy si poviete, že budete mať šťastie? Keď vidíte pavúka? Áno, aj to je jedna z povier, ktorá predznamenáva to, že by sa vám mohlo splniť vaše tajné želanie a do života vstúpiť radosť. Takýchto pozitívnych signálov, ktoré vám môžu urobiť radosť počas všedných dní, sme pre vás zozbierali viac.

Krájanie svadobnej torty

Traduje sa, že každý, kto ochutná čo i len malú odrobinku z torty, ktorú rozkrojili nevesta a ženích, dostane sa mu aj kúsok z ich veľkého šťastia, ktoré na svojej svadbe prežívajú. V USA, vo Veľkej Británii a Francúzsku si slobodné dámy natierajú prstene kúskom torty a v noci si ich dávajú pod vankúš, aby sa im snívalo o ich budúcom manželov

Plešina

Kto sa jej dotkne, tomu sa splní želanie, na ktoré bude v tej chvíli myslieť. Dotyk plešiny sa spája aj s figúrkou Budhu, ktorému sa hladká hlava. Laurent Blanc, bývalý hráč francúzskej futbalovej reprezentácie, pred každým zápasom majstrovstiev sveta od roku 1998 bozkával plešinu brankára Fabiena Bartheza. Majstrami sa nakoniec stali – možno naozaj vďaka plešine.

Prasa

Toto zviera je pre niektorých ľudí posvätné. Figúrka alebo malý šperk v podobe prasaťa dokáže údajne zahnať choroby a finančné problémy. Ľudia doteraz zvyknú nakupovať napríklad pokladničky, do ktorých hádžu mince a dúfajú, že sa v prasacom bruchu rozmnožia.

Bozkávanie predmetov

Ak chcete poslať energiu človeku, ktorého máte radi, vezmite do rúk jeho fotku alebo predmet, ktorý mu patrí, a dajte naň bozk. Vďaka sile myšlienky a vrúcnemu čistému želaniu mu tak odošlete neviditeľnú silu, ktorá mu prinesie dobrý pocit.

Bublinky

Všimnite si, keď zalejete napríklad kávu, či sa vám v strede vytvorí bublinový ostrovček. Ak áno, znamená to, že môžete očakávať prílev väčšieho množstva peňazí. Platí to aj v prípade malinovky alebo ďalších nápojov. Dokonca aj horúceho pudingu.

Minca v topánke

Ak stávkujete, alebo sa zapájate do rôznych iných peňažných hier, minca vo vašej topánke by mala mať stále miesto. Priťahuje vraj bohatstvo. Aspoň podľa povery pochádzajúcej z 19. storočia z Anglicka.

Osol

V stredoveku verili, že na jeho chrbte je znak kríža, a preto jeho srsť považovali za liečivú. Oslie chĺpky sa dávali do malej kapsičky a takto slúžili ako amulet šťastia. Tehotné ženy zas verili tomu, že keď počas tehotenstva narazia na osla, ich dieťa bude vedieť čeliť problémom po celý život.

Medzierka medzi zubami

Človek s takýmto chrupom má vraj v živote nekonečné šťastie – hlavne v láske a vo financiách. Ale pozor, ľudia s medzierkou medzi zubami sú vraj veľkí klamári. Čím väčšia medzera, tým menej im treba veriť.

image

Človek s medzierkou medzi zubami má vraj v živote nekonečné šťastie.

dreamstime

Náhodný rým

Keď počas rozprávania vyslovíte vetu alebo vety, ktoré sa rýmujú, tak prekrížte ukazovák a prostredník na oboch rukách, zahryznite si do spodnej pery, zavrite oči a niečo si želajte. Malo by sa to splniť.

Oblečenie naopak

Ak si náhodne dáte na seba naopak napríklad čapicu, ponožky, tielko alebo hocijaký iný kus odevu, údajne si k sebe pritiahnete šťastie. Mnohí ľudia verili a niektorí ešte stále aj veria, že odev oblečený naruby dokáže nazlostiť zlých duchov, ktorí danú osobu nedokážu vďaka preoblečeniu spoznať.

Vysypaný cukor

Radosť a úspech sú za rohom, ak sa vám stane, že vás niekto drgne práve vo chvíli, keď ho budete mať naložený na lyžičke, a následne sa vám vysype. Cukor tiež symbolizuje moc. V minulosti ľudia verili, že ten, kto si dá pred dôležitým obchodným stretnutím do vrecka pár kryštálikov cukru, vybaví dobrý obchod a uzavrie výhodnú zmluvu.

Kanárik v dome

Tento vtáčik prináša obyvateľom domu harmóniu a šťastie. No ak ho napadne cudzia mačka alebo nebodaj zomrie, zanechá za sebou dvojročnú vlnu nešťastia. Šťastie v podobe záchrany života prinášali tieto drobné vtáčiky baníkom. Vďaka svojej schopnosti rozoznávať vône sa používali na zisťovanie prítomnosti plynu v baniach. Ak v nich unikal plyn, boli nezvyčajne ticho.

Zajačia labka

Ide o jeden z najčastejšie používaných amuletov na svete. Hráči veria, že budú mať šťastie, ak si ju dajú do ľavého vrecka. Králik je aj symbolom úrodnosti, spája sa s niečím úspešným. Zajacovi, keďže sa rodí s otvorenými očami, sa prisudzuje bystrozrakosť. Pre Indiánov kmeňa Čerokézov aj obyvateľov Číny predstavuje zajac alebo králik zviera, ktoré evokuje nesmrteľnosť, niečo božské.

Slon

Prinesie nám šťastie vtedy, ak umiestnime jeho sošku do haly. Musí však byť otočená smerom k dverám a chobot slona obrátený nahor. Naopak, ak bude chobot smerovať nadol, šťastie sa bude uvoľňovať len postupne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 02:48