Naučte sa nakupovať zdravo a šetrne.dreamstime
StoryEditor

Naučte sa nakupovať zdravšie: Vďaka týmto trikom už nikdy neminiete na zbytočnosti, ale ušetríte

28.05.2023, 09:00
Životný štýl

Možno sa vám už stalo, že ste prišli z nákupu domov a zistili ste, že aj keď ste minuli desiatky eur, aj tak ste nekúpili to, čo ste reálne potrebovali. Vaša chladnička je síce plná, no nachádzajú sa v nej nezdravé zbytočnosti, ktoré by tam vôbec nemuseli byť. Aby ste sa naučili nakupovať zdravo a šetrne, pripravili sme si pre vás zopár tipov, ktoré vám s tým pomôžu.

 

  • Uličky, ktoré vás lákajú: Nenechajte sa zlákať uličkami, do ktorých vôbec nepotrebujete ísť. Áno, hovoríme o uličkách, ktoré ukrývajú nezdravé potraviny, všemožné akcie a pochutiny. Radšej sa im oblúkom vyhnite.
  • Akcia nemusí byť skutočne akcia: Pri nakupovaní by ste sa nemali nechať zmiasť červenou ceduľkou, ktorá vás môže zlákať na nákup niečoho, čo v skutočnosti nepotrebujete. Okrem toho platí, že produkty v akcii v realite vôbec nemusia byť lacnejšie. Zistiť to môžete podľa prepočte ceny na množstvo. Namiesto troch lacných tyčiniek si preto radšej kúpte jednu kvalitnú čokoládu.
  • Zdravé maškrtenie existuje: Je samozrejmé, že si občas doma potrebujete dať niečo sladké, a teda aj takéto potraviny si musíte kúpiť v obchode. V tomto prípade sa však snažte nakupovať podľa kvality a nie kvantity.
  •  

    menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
    08. máj 2024 12:52