Hrubé obočie je trend súčasnosti.dreamstime
StoryEditor

Páni v tom majú jasno: hrubé obočie je nie len trendy, ale aj sexi

07.03.2023, 15:00
Životný štýl

Móda sa mení z roka na rok a týka sa nie len samotného oblečenia, ale aj účesov či trendov v líčení. A čo také obočie? To za posledné roky tiež prešlo už hocičím. Od tenkých čiarok až po trend súčasnosti, kedy sa nosí strapaté a hrubé obočie. Ak ste podľahli novodobému trendu aj vy, máte plus aj u opačného pohlavia. Pre mužov je totiž hrubé obočie atraktívnejšie ako to tenké.

Práve tieto informácie priniesli vedci priamo z jednej z anglických univerzít. Pozrite sa, na čo prišli.

Jasné áno

Cieľom štúdie nebolo zistiť aké obočie sa mužom páči a aké naopak nie. Bola skôr zameraná na to, aby zistili, čo všetko sa respondentom na ženách páči. A zhodou okolností muži označili za atraktívne väčšinou ženy, ktoré mali hrubé obočie. Len pár percent označilo za sexi ženy, ktoré mali obočie dokreslené či priveľmi tenké.

image

Tenké obočie už dávno nie je v móde.

dreamstime

Divošky

Vedci samozrejme majú aj odôvodnenie, prečo to mužov k ženám s hrubším obočím viac ťahá. Údajne majú hrubšie obočie spojené podvedome s vyššou produkciou hormónov. A to zas ide ruka v ruke so sexuálnym apetítom. Nuž, kto vie či budú ich predpoklady aj pravdivé.

Je to len o sexe?

Ďalšou zaujímavosťou, ktorá z tohto výskumu vyplynula bolo aj to, že muži tieto ženy nevnímajú len ako sexuálny objekt, ale aj ako potencionálne partnerky na život.

Sexi obočie

Ak vám príroda nenadelila krásne husté obočie, môžete si k nemu dopomôcť aj samé. Vyčarujete si ho pomocou špeciálnych gélov a kefiek na obočie, no ak chcete trvalejší efekt, je na mieste zvážiť permanentný mejkap ktorý vyzerá prirodzene a vy tak ráno ušetríte množstvo času úpravou obočia.

image

Úprava obočia vám nezaberie viac ako pár minút.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 08:03