Farby ovplyvňujú vašu psychiku.pexels
StoryEditor

Vyfarbite si svoj interiér podľa vašich potrieb. Kým červená pôsobí inšpiratívne, modrá má úplne iné účinky na vašu psychiku

07.12.2022, 10:00
Životný štýl

Farby majú na vašu psychiku oveľa väčší vplyv, ako by ste si mysleli. Podvedome si vyberáte farebné kombinácie podľa toho, ako sa momentálne cítite, alebo dokonca podľa toho, či máte nejaký zdravotný problém.

To, akými farbami sa obklopujete, má vplyv na to, ako sa budete cítiť. Či budete pokojní, produktívni, alebo naopak vášniví.

Univerzálna biela

Biela farba je považovaná za univerzálnu farbu. Je tiež symbolom akejsi čistoty. Dáva vám množstvo možností byť v priestore dostatočne kreatívnymi. Biela farba znesie rôzne, aj farebné doplnky. Ak teda zvolíte vo vašom interiéri biele steny, pokojne môžete z času na čas meniť doplnky podľa toho, akú náladu práve máte. Alebo aký štýl sa vám páči. Vďaka bielej farbe dokáže byť aj vaše myslenie pomerne jasné a zorganizované.

Elegantná čierna

Čierna je považovaná za elegantnú farbu. Nie je preto žiadnym prekvapením, že ju architekti v interiéroch používajú čoraz častejšie. Čierna, matná kuchynská linka, alebo detaily v podobe doplnkov dodajú interiérom punc elegancie a tiež kus tajomna. Navyše je čierna farba sofistikovaná a v súčasnosti veľmi trendy.

Stimulujúca červená

Červená je farbou vášne. Stimuluje, provokuje, no aj zahrieva. Nielenže zvyšuje aktivitu mozgu, ale aj srdca. Ak je súčasťou vášho interiéru, podporí vás v produktivite, no vyhýbajte sa konfliktom, pretože červená chtiac nechtiac podporí aj agresivitu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 22:50