Pri niektorých druhoch športov môžete zažiť kopec zábavy.dreamstime
StoryEditor

Neviete sa donútiť cvičiť? Skúste tieto športy, vďaka ktorým sa zabavíte a navyše aj schudnete

23.09.2022, 15:00
Životný štýl

Z každej strany sa na vás sypú informácie o tom, aký je šport dôležitý. Aký vplyv má na vašu kondíciu a fyzické, no aj psychické zdravie. Vy sa však neviete donútiť postaviť sa a ísť si zacvičiť. Je to pre vás nuda s veľkým N a radšej, ako nútiť sa do nejakých divných polôh pri joge, zaujmete tú pri telke, v ktorej sa cítite najkomfortnejšie. Je čas to zmeniť. Je toľko spôsobov, ako sa hýbať a dokonca to môže byť aj poriadna sranda. A zabijete tak dve muchy jednou ranou.

V každom športe si dokážete nájsť niečo, čo vás bude baviť. V prvom rade skúste osloviť kamarátku, s ktorou sa budete navzájom motivovať. Navyše, ak budete dohodnuté na konkrétny termín, nebudete už také ľahké vycúvať.

Korčuľovanie

Čo tak sa na chvíľu preniesť do detských čias, kúpiť si korčule a dať si na nich týždenne pár kilometrov? Ak pôjdete dve, môžete rovno prebrať všetky klebety, takže ani nebudete vedieť, ako vám prejde čas. O tom, že korčuľovanie je zmysluplná makačka, sa presvedčíte pri pravidelnom korčuľovaní už o pár týždňov. Nielenže spálite pomerne dosť kalórií, ale v neposlednom rade vám budú odmenou vytvarované nohy a sexi zadoček. Pohyb na čerstvom vzduchu okrem iného prospeje aj vášmu psychickému zdraviu. Je to totiž dokonalý ventil.

Turistika

Možno sa tento druh športu nezdá prvoplánovo ako úplne najzábavnejší, no tak ako pri korčuľovaní, aj tu je bonusom pobyt v prírode. Krásne scenérie, ktoré budete mať možnosť vidieť, budú vašou odmenou. Pohladia oči aj dušu a vy si naozaj ani nespomeniete na to, že vlastne vykonávate nejaký druh športu. Vyberte sa na túru s priateľmi. Garantujeme vám, že sa počas výstupu dostanete k všelijakým historkám a spomienkam, na ktorých sa perfektne zabavíte. Vysokohorský vzduch má pre zdravie blahodarný vplyv. Ak túto aktivitu budete vykonávať pravidelne, dočkáte sa výsledkov.

Jumping

Skvelá hudba, výborná atmosféra, trampolíny a veľa motivovaných žien niečo so sebou urobiť. Choďte sa poriadne vyskákať. Takýto šport vás doslova nabije pozitívnou energiou a dobrú náladu budete mať ešte hodiny po príchode domov. O tom, že sa zapotíte, niet pochýb. Trampolíny sú vhodné nielen na spaľovanie, ale tiež na tvarovanie tela.

Tanec

Áno, aj tanec je druh športu. Prihláste sa na kurz salsy alebo na spoločenské tance. Pokojne dajte šancu aj hip – hopu, ak je to niečo, čo vás už dávno láka. Pri tanci zažijete tú najlepšiu zábavu. Ak ste single, môžu sa rovno otvoriť dvere aj novým vzťahovým príležitostiam. Kedy inokedy, ak nie keď ste s partnerom v tesnej blízkosti, môže preskočiť iskra? Vďaka tancu zhodíte pár kíl, vyformujete si postavu a navyše aj vaše držanie tela bude oveľa ženskejšie.

Bicyklovanie

Chápeme, že máte toho veľa. Práca, rodina, neustály kolotoč povinností. Spojte teda príjemné s užitočným. Nájdite si spoločný šport s vašimi deťmi. Bicyklovanie je ideálnou voľbou. Budete tráviť čas spolu a pohyb je dôležitý nielen pre vás, ale aj vaše ratolesti. Navyše, spoločné chvíle a zážitky sú na nezaplatenie. Vyberte vždy jedného zo skupiny, ktorý bude viesť ostatných. Bude to zábava a každý sa bude tešiť aj na ďalšie cyklo zážitky. A aj centimetre sa budú pomaly strácať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 16:03