Jedna až dve rastliny v spálni vám úplne stačia.pexels
StoryEditor

Pri výbere kvetín do spálne pozor: Niektoré čistia vzduch, iné majú negatívny vplyv na sexualitu!

05.11.2023, 16:00
Životný štýl

Všimli ste si niekedy, že v spálni u vašich starých rodičov nie sú žiadne kvetiny v kvetináčoch? Dôvodom je, že predovšetkým tieto staršie generácie žili v domnení, že kvety do spálne nepatria, pretože odčerpávajú kyslík. Rastliny síce naozaj kyslík potrebujú aj počas noci, no rozhodne ho nespotrebujú toľko, že by to mohlo ohroziť zdravie človeka. Teda, pokiaľ vaša spálňa nepripomína džungľu.

Aj podľa feng-šuej dokonca kvety uberajú spiacim ľuďom energiu, no tiež len v prípade, ak je v tejto miestnosti neprimerané množstvo rastlín.

Pre poverčivých

Ak patríte k ľuďom, ktorí sú poverčiví, radšej sa pri výbere kvetov sústreďte na tie, ktoré nemajú špicaté až ostré listy, ako napríklad svokrine jazyky. Tie totiž podľa povier nemajú práve najpokojnejšiu energiu a dokonca znižujú chuť na sex. To isté platí aj pre kvety s pichliačmi. Čiže ak vám parapetu v spálni zdobia kaktusy, radšej ich vymeňte za iné rastliny.

Rastliny do spálne

Pekné vankúšiky, svietidlá, nočné stolíky či lampy, ale aj kvety a rastliny ako také dokážu priestor zútulniť a dodať mu úplne iný šmrnc. Jedna až dve rastliny v spálni vám úplne stačia a niektoré majú dokonca pozitívny vplyv na váš spánok. Ako napríklad levanduľa. Vďaka nej budete spať doslova ako bábätko. Má totiž upokojujúce účinky. Lopatkovec si do spálne umiestnite za predpokladu, že v nej máte príliš suchý vzduch. Dokáže ho príjemne zvlhčiť. Aloe vera vám naopak vzduch vyčistí a pokiaľ neveríte na povery, vhodné sú aj svokrine jazyky, keďže ako jedna z mála rastlín produkuje kyslík aj počas noci. V prípade, že vás trápi kašeľ, alebo ste astmatik, neváhajte ani sekundu a umiestnite si do spálne Eukalyptus. Ten do vzduchu vypúšťa látky, ktoré majú antibakteriálne účinky a dokážu upokojiť vaše dýchanie. Rovnako Brečtan je rastlina, ktorá je nielen vizuálne pekná a starostlivosť o ňu je pomerne jednoduchá, no je vhodný pre alergikov. Už po pár hodinách dokáže odstrániť z miestnosti až cez 90% nečistôt a vám sa uľaví od nočného kýchania a tiež nebudete trpieť opuchnutou sliznicou v nose. Rovnaké vlastnosti má aj Zelenec a Figovník drobnolistý. Ten sa však kvôli vzrastu hodí len do priestranných spální.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:44