Vďaka týmto potravinám získa váš dekolt väčší objem. pexels
StoryEditor

Nemusíte hneď bežať pod nôž. Väčšie poprsie môžete získať aj vďaka niektorým potravinám

02.09.2022, 15:00
Životný štýl

Nie každá z nás má to šťastie, že bola obdarená bujným alebo aspoň priemerným poprsím. Našťastie, dnes už estetická medicína ponúka množstvo riešení na tento problém. Ak však nie ste typ, ktorý pôjde dobrovoľne pod nôž, máte šancu pridať vášmu dekoltu na objeme vďaka potravinám, ktoré sú bohaté na fytoestrogén. Ak ich budete konzumovať, určite nebudete musieť bežať do obchodu a nakupovať podprsenky s väčšími košíčkami, no aj napriek tomu budú vaše prsia plnšie a najmä pevné.

Pushupka síce dopraje prsiam pár centimetrov navyše, no čo potom, keď si ju vyzlečiete? Zvýšte príjem týchto potravín a tešte sa z bujnejšieho poprsia.

Zdravé tuky

Zdravé tuky by podľa všetkého mali ovplyvniť aj rast tukového tkaniva, ktoré, okrem iného, tvorí vaše poprsie. Práve to je dôvod, prečo by ste mali prijímať potraviny, ktoré sú zdrojom zdravých tukov. Nájdete ich napríklad v kvalitných olejoch - kokosovom, olivovom či hroznovom. Rovnako tak ich doplníte, ak budete konzumovať avokádo, ryby a tiež vajíčka. Za rastom poprsia tiež stoja takzvané lignany, ktoré patria do skupiny polyfenolov a je to typ rastlinného estrogénu. Lignany nájdete napríklad v rôznych druhoch orechov či semien, ktoré sú rovnako zdrojom už spomínaných zdravých tukov. Pridajte si do jedla každý deň vaše obľúbené orechy, ideálne mandle, pistácie a arašidy, a tiež nezabudnite na ľanové, sezamové a slnečnicové semienka.

Ovocie a zelenina

Ďalšími potravinami, bohatými na lignany, sú rôzne druhy ovocia a zeleniny. Ak aj tie budete mať na tanieri pravidelne naservírované, čoskoro sa budete tešiť z viditeľne plnšieho poprsia. Čo sa ovocia týka, najbohatšie sú lignany zastúpené v melóne, slivkách, broskyniach, čerešniach, ba aj v pomarančoch a jablkách, ktoré máte k dispozícii celoročne. Zelenina ako kel, kapusta, brokolica a karfiol by mala byť tiež stálicou vo vašom jedálničku. Okrem lignanov obsahuje aj množstvo antioxidantov, podporuje tvorbu nového tkaniva, a to má tiež pozitívny vplyv na to, aby vaše prsia vyzerali stále pekne.

Mliečne výrobky

Prolaktín a progesterón zase obsahujú mliečne výrobky. Mlieko, syry, jogurty, ale napríklad aj kefír podporia mierny rast a pevnosť vášho poprsia. Všetko sú to v zásade potraviny, ktoré sú všeobecne prospešné pre telo. Vyskúšajte, či uvedené potraviny majú skutočne takéto nečakané schopnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 14:11