Začnite piť kokosovú vodu a čerpajte z jej benefitov.pexels
StoryEditor

Kokosová voda ráno nalačno, aj večer pred spaním. Keď spoznáte jej výhody, začnete ju piť hneď zajtra

05.08.2022, 09:00
Životný štýl

Predstavte si, ako popíjate exotickú kokosovú vodu priamo z kokosového orecha, máte pri tom exkluzívny výhľad na číre more a nohy položené na rozpálenom piesku. Ideálna predstava, ale realita je trošku iná, no môžete si do nej preniesť práve ten kokosový orech, respektíve vodu z neho a pocítiť jej blahodárne účinky na vlastnom tele.

Pravidelným pitím kokosovej vody dopĺňate vášmu telu množstvo potrebných vitamínov a odborníci naprieč celým svetom sa zhodujú na jej skvelých účinkoch pre zdravie. A ťažiť z nej môžete tak ráno, ako aj večer.

Vitamínová bomba

Táto zázračná tekutina je doslova nabitá vitamínmi. Je vhodná pre športovcov, ktorí potrebujú doplniť energiu a zároveň je skvelým pomocníkom pri chudnutí, keďže má málo kalórií. Je bohatá na sodík, draslík, elektrolyty a v neposlednom rade je zdrojom vitamínov skupiny B. Okrem toho obsahuje významný podiel aminokyselín a antioxidantov.

Ráno aj večer

Začať ráno deň pohárom kokosovej vody na lačno je to najlepšie, čo môžete urobiť pre naštartovanie vášho metabolizmu. Voda totiž obsahuje okrem už spomenutého aj kyselinu laurovú, vďaka ktorej sa urýchľuje látkova výmena. Ak sa pre pohár kokosovej vody rozhodnete večer, budete spať ako v bavlnke. Kokosová vôňa ako taká má veľmi pozitívny vplyv na psychiku a vnímanie, preto má doslova upokojujúce účinky. To sa zíde najmä tým z vás, ktorí majú skutočný problém so zaspávaním.

Aperitív

Aperitív v podobe alkoholického nápoja si počas dňa môže dať málokto a nebudeme ani diskutovať o tom, či to je, alebo nie je vhodné. Ale dopriať si kokosovú vodu pred jedlom vám môžeme vrele odporučiť. Nielenže vás zasýti, vďaka čomu nebudete mať chuť zjesť troj chodové menu, ale opäť podporí aj metabolizmus. A navyše obsahuje látky, vďaka ktorým nebudete nafuknutí, podporuje trávenie a zabráni prípadným nevoľnostiam ak skonzumujete nejaké ťažšie stráviteľné jedlo. Mimochodom, kokosová voda má tak lahodnú chuť a vôňu, že keď ju vypijete, určite po nej nebudete mať chuť na žiadne sladkosti, pretože absolútne uspokojí vaše chuťové poháriky.

Pitný režim športovcov

Ak pravidelne športujete, skúste si namiesto pitnej vody zobrať so sebou práve tú kokosovú. Najmä v prípade, ak sa venujete náročnejším druhom športu, alebo športujete vo vysokých teplotách. Kokosová voda vám doplní minerály a vitamíny, ktoré počas aktivity strácate a tiež vás príjemne osvieži. Zároveň napomáha regenerácii, čo ocení každý športovec, ktorý vie, aká je regenerácia dôležitá.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 16:05