pixabay.com
StoryEditor

Rýchlokurz charizmy. 12 tipov, ako získate a už nikdy nestratíte faktor CH!

11.04.2017, 15:00
Životný štýl
Priťahujú nás ako magnety, visíme im na perách, chceme byť príťažlivé ako ony. Našli sme odborníčky, ktoré vedia ako získať to, čo nikto nedokáže presne opísať, ale všetci to chcú mať. Charizmu.

Inteligencia ani krása nikomu úspech v živote nezaručia, ak chýba faktor CH. Skvelou správou je, že charizme sa dá naučiť rovnako ako sa dá naučiť cudzí jazyk. Alebo, lepšie povedané, charizmu v sebe môžete objaviť. Ak sa u vás zatiaľ neprejavila, tak len preto, že ste o nej nevedeli.

1. Sledujte ženy, ktoré vedia ako charizmu odhaliť
Napríklad: Dagmar Gabulová má na charizmu pečiatku. Je prvou certifikovanou koučkou štýlu pre Slovenskú a Českú republiku. Pavla Koucká je psychologička a biologička, autorka dvoch kníh, ktorá zo všetkého najradšej pomáha zreniu osobnosti svojich klientov. Markéta Langová je učiteľka v materskej škôlke, ktorá má v sebe niečo, čo druhých magicky priťahuje.

2. Zaujímajte sa o druhých úprimne
Človek so skutočnou charizmou „vynesie“ osobnosť svojho komunikačného partnera tak, aby sa cítil jedinečný, a to aj vtedy, keď sám je omnoho schopnejší, intelegentnejší a zaujímavejší. Dokáže skvelo a úprimne počúvať. Je empatický.

3. Musíte vedieť, čo hľadáte
Človek s charizmou je príjemne sebavedomý, rád vystupuje pred ľuďmi, nebojí sa prezentovať sám seba a dokonca mu to robí radosť. Vie, že ostatným má čo ponúknuť a že ho môžu nasledovať. Miluje život, má veľkú energiu a je pre niečo zapálený. Na svete ho to skrátka baví.

4. Stavte na sebavedomie
Čaro človeka vychádza zo sebavedomia. Charizmatický človek sa dobre cíti vo svojom tele, odkiaľ pramení vyrovnanosť, sila a energia, ktorá je zaujímavá pre ostatných ľudí. Sebavedomie ale nie je prehnané, to znamená v pozitívnom zmysle slova bez toho, že sa človek chvastá alebo vystupuje egoisticky. Len skrátka verí svojim schopnostiam, znalostiam, cieľom a hodnotám.

5. Nebojte sa nadchnúť ľudí okolo
Vášeň. Bez nej sa charizma nezaobíde. Ten, koho ostatní obdivujú, prejavuje nadšenie, či už sa teší zo života všeobecne alebo je zapálený pre jednu konkrétnu vec. Treba byť sebaistý, energický a mať dobré komunikačné schopnosti.

6. Ukážte svoju pravú tvár
Sloboda prejavu vlastného ja! To je paráda. Nebojte sa reakcie okolia, môže byť len pozitívna, alebo dokonca obdivná. Charizmatický človek sa totiž prejavuje autenticky a nie je väčšinový. Buďte sama sebou a dajte tak ľuďom vedieť, kto v skutočnosti ste.

7. Zapôsobte energiou a osobnosťou
Zlepšujte sa! Stále. Nech je na vás vidieť, že chcete a že sa nebojíte. Trénovať môžete napríklad vystupovanie pred ľuďmi, komunikačné schopnosti a prejav. A nevzdávajte to. Buďte energická a osobitá.

8. Nepodceňujte silu oblečenia
To, čo máme na sebe, prezentuje navonok našu osobnosť a určuje, ako pôsobíme na druhých ľudí. A od toho, akú šancu nám dávajú ostatní vo veľkom závisí náš úspech. Venujte preto pozornosť svojmu šatníku. Dôležité je to, ako sa v oblečení človek sám cíti, ako vyzerá ale i to, čo o ňom napríklad prezrádzajú farby, ktoré má oblečené.

9. Myslite na svoj telesný pokoj
Ešte nikto v dejinách nebol charizmatický, ak nosil hlavu vtiahnutú medzi ramenami. Človek, ktorý ma charizmu chodí vzpriamený, so vztýčenou hlavou ale pritom uvoľnený. Svedčí to o jeho sebavedomí a energii.

10. Nájdite svoj pokoj
Charizmatickí ľudia budia dojem veľkej vnútornej stability. Akoby mali silné základy, z ktorých rastie sebadôvera, nadšenie pre život a magnetizmus, ktorý pôsobí na ľudí.

11. Žite s ľahkosťou a gráciou
„Charizmatickí ľudia komunikujú s ľahkosťou a gráciou, šíria okolo seba pozitívnu energiu a nadšenie. Preto by akákoľvek upätosť a stres mohli len uškodiť. Správajte sa teda tak, ako vám je vlastné. Musíte sa cítiť dobre vo svojom tele, čo upevní energiu, ktorá z vás vychádza“, uvádza Dagmar Gabulová, prvá certifikovaná koučka pre Slovenskú a Českú republiku.

12. Charizmatická ešte dnes!
Trénujte svoju charizmu všade. Ulica je veľké javisko. Pozerajte sa pozorne na okoloidúcich, usmievajte sa na nich, dokonca ich pozdravte, dávajte sa do reči s predavačkami, s ľuďmi na zástavke MHD. Flirtujte s kýmkoľvek. Nebojte sa ukázať v najlepšom svetle. Tento každodenný tréning vám už čoskoro prinesie prvé zisky. Budete sa cítiť uvoľnená, sebavedomejšia, atraktívnejšia. Dobrodružná cesta k charizme sa práve začala.

Držíme vám palce! :-)

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 03:28