pixabay.com
StoryEditor

Všetko o rozjasňovaní tváre. Vyskúšajte balzam i extra žiarivý pohľad

22.07.2016, 14:45
Životný štýl
Rozjasňovanie pleti je trend, ktorý nadväzuje na obľúbené kontúrovanie. Je však menej komplikovaný a preto perfektný na leto. Navyše má veľa variácií a zvlášť v posledných mesiacoch obchody ponúkajú produkty s rôznou textúrou, zložením, v rôznych odtieňoch a s rôznymi spôsobmi použitia. Naučte sa v nich orientovať.

Rozjasňujúce púdre

Púdrové prípravky majú menej pigmentu než tie krémové alebo tekuté, takže sú ideálne na jemné prežiarenie pleti, ako píše idnes.cz. Klasické rozjasňujúce púdre majú tón podobný pleti (väčšinou do béžova či do ružova) a obsahujú väčšie alebo menšie množstvo čiastočiek, ktoré odrážajú svetlo. Momentálne sú hitom biele varianty aj rozjasňovače v pastelových odtieňoch, ktoré pleti dodajú éterický vzhľad.

Ako na to?

Ako podklad použite make-up, prípadne aj klasický matný púder. Rozjasňovač naberajte širokým štetcom na púder alebo skoseným, ktorý sa používa na tvárenku, a nanášajte na jabĺčka tváre, na chrbát nosa a nad hornú peru. Pre zvlášť žiarivý efekt pridajte trochu aj do stredu čela a brady.

Tekuté a krémové rozjasňovače

Sú výraznejšie a pleť sa po nich viac leskne, takže s nimi zaobchádzajte opatrne a radšej ich vrstvite postupne. Obvykle stačí pár kvapiek, ale ak chcete niečo výraznejšie, skúste najhorúcejšie súčasný trend: strobing. Techniku, ktorá má pripomínať žiaru reflektorov, si obľúbili celebrity od modelky Chrissy Teigenovej po speváčku Beyoncé, ale hodí sa úplne pre všetkých. Aj pre vás.

Ako na to?

Vyberte si vhodný odtieň: svetlejším typom pristane farba šampanského alebo ružový nádych, tmavšej pleti bronzové a zlaté tóny. Začnite vrstvou podkladovej bázy alebo make-upu. Rozjasňovač naneste prstami alebo hubkou na miesta, kam dopadá slnko - na vŕšok lícnych kostí, chrbát nosa, hornú peru, stred čela a brady, ale pokojne aj na viečka a pod obočie. Na záver ho dôkladne rozotrite.

Balzamy a lesky

Vizážisti v zákulisí týždňov módy často používajú produkty inak než k ich pôvodnému účelu. Mnohí z nich napr. namiesto klasického rozjasňovača používajú balzam určený na suchú pleť alebo aj priesvitný lesk na pery - nie sú síce také trblietavé, ale zato sa postarajú o svieži, prirodzene rozžiarený vzhľad. Moc dlho ale nevydrží, preto vizážistka Pat McGrathová prišla s novým prípravkom, špeciálnym "leskom na tvár". Do svojej ponuky už ho zaradili aj ďalšie značky.

Ako na to?

Či už si vyberiete novinku na tvár, nelepivý lesk na pery alebo balzam, postupujte rovnako: usmejte sa a prstami ich naneste na hranu lícnych kostí. Čelo, bradu a nos tentoraz vynechajte, zato prípravok pokojne naneste na očné viečka (spevák David Bowie na ne už v 70. rokoch používal balzam Eight Hour Cream od Elizabeth Arden) a samozrejme aj na pery.

Rozjasňujúce ceruzky a perá

Pripomínajú síce korektor, ale nekryjú, sú určené na prejasnenie tmavších partií na tvári. Majú v sebe zmes jemných, málo krycích pigmentov a mikročastíc, ktoré odrážajú svetlo. Najčastejšie sa používajú na kruhy pod očami, ale hodia sa na všetky oblasti, kde používate klasický rozjasňovač, dokonca i na dekoltu. Pretože sú ľahko zafarbené, vyberajte podľa tónu pleti. Studené typy by mali hľadať prípravok s odtieňom do ružova, teplé typy zase béžový či žltý.

Ako na to?

Naneste vždy malé množstvo produktu a príliš ho nevrstvite. Precízne ho rozotrite pomocou prstov alebo menšieho štetca, ktorý používate na korektor. Rozjasňovacím perom či ceruzkou vymaľujte oblasť pod očami, pod obočím aj nad ním, hranu nosa a stred hornej pery. Pre intenzívnejšie rozjasnený efekt pridajte trochu na klasickú trojicu tváre - čelo - brada.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 19:21