pixabay.com
StoryEditor

Ošetrenie kyslíkom omladzuje a zbavuje akné. Ako prebieha?

19.06.2016, 14:45
Životný štýl
Kyslík potrebujeme k životu všetci, ale je možné, že ho potrebujeme ešte viac, než si myslíme? Zástancovia terapie, ktorá ho vo vysokých koncentráciách využíva, tvrdia, že áno.

Najčastejšie sa používa pri liečbe respiračných chorôb, ale svoje miesto má aj v starostlivosti o pleť, ako píše idnes.cz. Pozrite sa, ako to celé funguje.

"Oxy" ošetrenie ponúka mnoho salónov a používajú pri ňom špeciálny roztok, ktorý zvyčajne obsahuje 92 až 98 percent kyslíka. Zaberá na pleť tváre, krku, dekoltu aj rúk - v závislosti od konkrétnej metódy a použitia ďalších látok ju pomáha rozjasniť, omladiť aj zbaviť akné.

Tryskami do hĺbky

Existujú dva spôsoby použitia, vysvetľuje kozmetička Daniela Dvořáková z pražského salónu Bomton Jalta: "Pri kyslíkovej infúzii sa hlboko do pleti vpravuje intenzívne sérum buď s obsahom hydratačnej kyseliny hyalurónovej, alebo s kolagénom na spevnenie pleti." Používajú sa pri tom špeciálne kyslíkové trysky, preto je sérum ešte účinnejšie.

Úplne neinvazívne ošetrenie sa podľa nej hodí pre všetky vekové kategórie, pre ženy aj pre mužov. Zvlášť ho ocenia fajčiari a tí, ktorých trápi buď problematická pleť, alebo začínajúce vrásky. "Výsledkom je zdravá, svieža a žiarivá pleť," zhŕňa expertka s tým, že je procedúru dobré zaradiť ako kúru po zime alebo po lete.

Vpichovanie proti vráskam

Účinky kyslíka a klasická metóda "ihličkovanie" sa kombinujú pri kyslíkovej mezoterapii. Tu už sa jedná o miniinvazívnu metódu: kyslík sa do pleti vpravuje pomocou špeciálneho rolleru s titánovými ihličkami. Môže potom pôsobiť zvlášť hlboko. "Aktivuje kolagénové a elastínové vlákna, a tak celkovo spevňuje pokožku," hovorí Daniela Dvořáková. Nasleduje peeling s jemnými AHA kyselinami, ktoré regeneráciu ešte podporí.

Každé z ošetrení zaberie jednu až dve hodiny, ich súčasťou môže byť tiež inhalácia kyslíka, pleťová maska a relaxačná masáž. Efekt je v oboch prípadoch zrejmý hneď vzápätí, aj keď pleť môže sčervenať. Intenzívnejšie sa zlepšenie prejaví asi po dvoch dňoch. Už jedna návšteva má zmysel, pre ešte výraznejšie výsledky kozmetičky odporúčajú niekoľkokrát ju v ďalších týždňoch zopakovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 21:17