Vyčarujte si z vlasov účes priamo od kaderníčky.pixabay.com
StoryEditor

Trik, ako na uvoľnený chvost, ktorý bude držať ako pribitý

18.05.2016, 14:45
Životný štýl
Uvoľnený a nedbalo vyzerajúci chvost je aj v tejto sezóne obľúbeným účesom medzi ženami i mužmi. Ak ste si ho obľúbili, možno ste prišli na to, že má gumička tendenciu vo vlasoch kĺzať a musíte si ho niekoľkokrát denne prerábať.

Kaderníčka Blanka Hašková vám predvedie trik, ako tomu zabrániť.

Ak sa vám páči uvoľnený chvost, ale nemáte počas dňa možnosť sa prečesávať, nemusíte sa vzdávať jeho romantickému vzhľadu. Stačí namiesto jednej gumičky použiť dve a samozrejme účes dobre zafixovať lakom na vlasy, ako píše idnes.cz.

Začnite oddelením prostrednej časti vlasov, po celom obvode hlavy si nechajte voľné kontúry. Prostredné vlasy pevne spojte gumičkou a vytvorte stabilnú základňu účesu. Ak máte veľa vlasov, alebo sú vaše vlasy ťažké, potom použite dve gumičky a dbajte na ich pevnosť. Môžete pokojne použiť tiež väčšiu látkovú gumičku, pretože vo výslednej kreácii nebude vidieť a vytvorí vám objemnejší chvost.

Romantické účesy vyzerajú vždy pekne so zvlnenými vlasmi, preto môžete v tejto fáze kontúry natočiť podľa svojho vkusu, účes potom bude mať väčšiu štruktúru a bude pôsobiť bohatším dojmom. Pre väčší objem môžete tiež prameň spojený vo chvoste odspodu trochu natupírovať a prelakovať. Natupírujte aj vlasy okolo tváre a krku, bude stačiť len pri hlave, nepokračujte do dĺžky. Potom ich dôkladne natupírované prelakujte. Objem vám vo vlasoch pri hlave vytvorí aj použitie suchého šampónu.

Všetky zostávajúce vlasy teraz voľne spojte do chvosta, ktorý spojíte priehľadnou gumičkou a základňou z prvého copu. Potom kontúry postupne povoľujte a povyťahujte, kým nedosiahnete vytúžený efekt. Nezabudnite ani na spodnú časť pod gumičkou, ktorej uvoľnením dosiahnete ležérny efekt.

Pre romantický nádych nezabudnite vyťahať i jemnejšie vlásky pozdĺž tváre a uší. Ak máte široké čelo, tak ho môžete čiastočne zamaskovať povytiahnutím vlasov v jeho oblasti. Nakoniec účes spevnite lakom na vlasy.

Ďalšie videonávody v relácii Hairparáda nájdete na Playtvak.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 23:25