Správna podprsenka je základom vášho šatníku.pixabay.com
StoryEditor

Dokonalá podprsenka. Návod, ako si vybrať tú správnu

16.05.2016, 12:45
Životný štýl
O tom, ako si správne vybrať podprsenku, už vyšlo mnoho článkov a návodov. Stále je ale čo zlepšovať - ostatne ide o základný kúsok oblečenia, ktorý väčšina žien nosí denne a dokáže zlepšiť držanie tela a opticky premeniť celú postavu.

Stylistka Gábina Koutská sa podelila o svoje tipy.

"Medzi najčastejšie chyby patrí to, že si ženy kupujú príliš veľký obvod a príliš malé košíčky," upozorňuje stylistka značky Zoot, ako píše idnes.cz. Vtip je v tom, že košíčky nie sú len jedny: aj keď sú označené rovnakým písmenom, líšia sa podľa obvodu.

Tak napríklad podprsenka 70B má košíčky výrazne menšie ako tá s označením 80B. Ak ste teda štíhla a máte prsia, ktorá na pohľad vyzerajú ako "céčka", môžete v skutočnosti potrebovať veľkosť 60F.

Dvakrát merajte, raz nakupujte

Jediný spôsob, ako to zistiť, je čo najpresnejšie meranie. Gábina Koutská vie, ako na naň: "Obvod merajte vždy s oblečenou podprsenkou. Meter rozložte tesne pod prsiami, vydýchnite a ešte utiahnite. Od výsledného čísla odpočítajte päť až desať centimetrov. Vyjde vám obvod, ktorý by podprsenka mala mať."

Tiež hĺbku košíčka merajte s podprsenkou, mala by vám aspoň približne padnúť. Meter obtočte tesne okolo najširšej časti hrudníka. "Výsledky si zapíšte a vyhľadajte vo veľkostnej tabuľke, aby ste sa dopátrali k správnej veľkosti podprsenky," radí expertka. "Považujte ju ale len za orientačnú, do kabínky si radšej vezmite viac variantov."

Aj zadná časť je dôležitá

"Pri výbere dbajte na to, aby ste podprsenku zapla na najvoľnejšie háčiky," dodáva stylistka. "Čím budete staršie, tým viac totiž bude povoľovať a vy už budete len prepínať na tie pevnejšie." Počas skúšania si všímajte aj to, ako vám obvod sedí na chrbte - medzi podprsenku a chrbát by ste mali v pohode vložiť dva prsty.

Viac inšpirácie nájdete na stránke relácie Na veľkosti nezáleží na Playtvák.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 15:53