Spravte si elegantný účes, ktorý sa hodí na akúkoľvek príležitosť.pixabay.com
StoryEditor

Ako na elegantný účes nielen pre nevesty?

12.05.2016, 12:45
Životný štýl
Tento účes je vhodný pre vlasy vlnité, kučeravé alebo natočené a pôsobí elegantným, ale zároveň sviežim a moderným dojmom. Pritom je účes celkom jednoduchý na prípravu a nebudete potrebovať ani žiadne špeciálne vlasové pomôcky.

Ako naň vám predvedie kaderníčka Blanka Hašková.

Na vytvorenie účesu budete potrebovať tri gumičky a niekoľko sponiek do vlasov, pomôže vám preťahovadlo, ale zaobídete sa aj bez neho. Aby účes dobre držal, bude sa vám hodiť lak na vlasy, ako píše idnes.cz.

Najprv oddeľte hornú časť vlasov, hranicou by mali byť uši. Horné vlasy zopnite nahor štipcom, aby vám neprekážali, zatiaľ čo budete upravovať dolnú časť vlasov. Spodné vlasy rozdeľte na polovicu a na každej z nich urobte vysoko posadený cop (približne na úrovni uší alebo vyššie). Základňu copu potom rozdeľte na polovicu a vlasy ponaťahujte copom odhora nadol. Ak máte dlhšie vlasy, tak to niekoľkokrát zopakujte. Nemusíte sa snažiť byť príliš precízna, ľahká nedbalosť je naopak pri tomto účese žiaduca a vyzerá dobre. Rovnako pretiahnite a skráťte aj vlasy z druhého copu a obe časti prichyťte skrz gumičku sponkou.

Tri pretočené copy ako základňa

Následne rozpustite vlasy chytené v štipcoch a oddeľte ich časť zo stredu hlavy. Tento prameň veďte smerom k zadným copom, kde ho pod temenom tiež spojíte gumičkou a pretočíte smerom von. Aj tento pretočený cop zafixujte sponkou skrz gumičku. Teraz máte hlavnú základňu účesu hotovú, skontrolujte si teda jeho tvar v zrkadle a prípadne niektoré časti ešte ľahko povoľte.

Nakoniec si upravte postranné vlasy a pätku. Postranné vlasy po prameňoch prichytávajte sponkami k základni účesu - čím dlhšie vlasy máte, tým viac prameňov z postranných vlasov vytvorte. Vlasy okolo tváre upravte tak, ako vám vyhovuje - urobte si cestičku a prípadne pätku. Pramene vlasov potom pripojte po stranách k účesu sponkou, pokiaľ sú dlhšie, môžete ich aj pretočiť. Nakoniec vlasy zafixujte lakom na vlasy.

Ďalšie videonávody v relácii Hairparáda nájdete na Playtvak.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 08:05