Krásny elegantný účes si môžete vyčarovať aj bez pomoci kaderníčky.pixabay.com
StoryEditor

Vyčarujte si elegantný alebo punkový účes v priebehu pár minút

04.05.2016, 14:45
Životný štýl
Kaderníčka Blanka Hašková vám predvedie, ako si v priebehu pár minút upraviť vlasy do vysokého vyčesaného účesu. Je už len na vás, či ho necháte elegantne povolený po stranách, alebo či zvolíte drsnejší look v štýle punku.

Vytvorenie tohto účesu je naozaj hračka, stačiť vám bude niekoľko sponiek, gumička, tupírovací hrebeň a veľa laku na vlasy, prípadne suchý šampón, ako píše idnes.cz.

Najprv si oddeľte trojuholník z popredných vlasov, ktoré budú tvoriť prednú vyčesanú vlnu. Vlasy na temene hlavy natupírujte a nalakujte alebo na ne použite suchý šampón, prípadne vlasovú podložku, aby ste na temene vytvorila objem. Potom oddeľte vlasy po stranách hlavy, cestička by mala ísť hore smerom k temenu tak, aby nebola vidieť a bola prekrytá vlasmi. Vlasy na temene a zo strán hlavy potom spojte gumičkou. Vlasy na temene z gumičky ešte trochu povytiahnite, aby z profilu základňa účesu pôsobila bohato a učesaná.

Elegancia alebo punk?

Podľa toho, ako veľmi utiahnete alebo naopak povolíte vlasy po stranách hlavy zvolíte tiež štýl účesu. Pre elegantný variant ich trochu potiahnite a dôkladne prelakujte, pre drsnejší punkový štýl vlasy po stranách naopak pritiahnite tesne k hlave, čím bude účes pôsobiť ešte viac vyčesaný do výšky.

Potom si skontrolujte profil účesu - dôležité je najmä, aby vám nikde nepresvitala pokožka hlavy. Z každej strany za uchom vezmite ešte jeden prameň, ktorým schováte gumičku a zafixujte ho sponkou. Ideálne je zvoliť sponku vo farbe podobnej vašim vlasom, aby vo vlasoch moc "nesvietila".

Nakoniec príde na rad predná vlna, ktorú po prameňoch odzadu dopredu postupne tupírujte. Vlasy tupírujte od hlavy smerom nahor tak, aby vám na hlave vznikol bohatý objem smerujúci od čela k temenu. Natupírované vlasy prestriekajte lakom na vlasy a dokončite ich styling hrebeňom s málo hustými zubami alebo s vidličkou. Teraz je opäť na vás, ako veľmi elegantný alebo naopak punkový účes si chcete vytvoriť a podľa toho vlasy viac či menej uhlaďte. Po dôkladnom prelakovaní by mali vlasy dobre držať aj bez zachytenia sponkou, pretože ich je v prednom trojuholníku relatívne málo.

Ďalšie videonávody v relácii Hairparáda nájdete na Playtvak.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 07:07