Detské obrúsky majú úžasné využitie v domácnosti.flickr.com/ChrisCostes
StoryEditor

Úžasné spôsoby, ako sa dajú využiť detské obrúsky

01.05.2016, 06:00
Životný štýl
Sú neodmysliteľnou súčasťou prebaľovania. Dajú sa však využiť aj inými spôsobmi a dokážu nám uľahčiť prácu v domácnosti. Ako môžeme využiť detské obrúsky?

Aj keď primárnym cieľom detských obrúskov je vyčistiť kožu dojčaťa, hodia sa aj na iné situácie, kedy nám pomôžu a zbavia nás menších, no o to nepríjemnejších problémov.

Vráti lesk topánkam a kabelke

Chcete, aby sa vaša kožená kabelka leskla a kabelka vyzerala opäť ako nová? Pomôžte si detskými obrúskami, ktoré im dodajú lesk, ako píše rd.com. Sú skvelými pomocníkmi hlavne vtedy, ak sa niekam ponáhľate a potrebujete vyzerať tip top.

Spravte si z nich utierky na prach

Kto by o tomto vedel? Niektoré značky detských obrúskov môžete oprať a opäť použiť, no tentokrát ako utierky na prach alebo čistiace handry. Samozrejme, len mierne znečistené obrúsky sú vhodné na opätovné pranie.

Odstráni škvrny z kobercov, odevov a čalúnenia

Ak ste vyliali kávu na koberec a zostala na ňom nepekná škvrna, je tu jednoduchý spôsob ako to dať do poriadku. Siahnite po detských obrúskoch, ktoré absorbujú tekutinu a odstránia škvrnu. Môžu byť použité aj na iné škvrny, zašpinený odev a čalúnený nábytok.

Vyčistí klávesnicu

Vytrasenie klávesnice je síce dobrý spôsob, ako sa zbaviť prachu a nečistôt, ktorý sa zhromažďuje pod a medzi tlačidlami, ale ani zďaleka sa týmto spôsobom úplne nezbavíte špiny. Použite detské obrúsky na odstránenie nečistôt a špín na klávesoch.

Odstráni make-up

Ide o jednu z najviac strážených tajomstiev v módnom priemysle. V zákulisí niektorých módnych prehliadok sa používajú tieto obrúsky na rýchle odstránenie mejkapu, hlavne čiernych očných liniek. Sú jemné a nepodráždia oči. Uvidíte sami.

Upokojí kožu

Aj v prípade, že ste to prehnali s pobytom na slnku je dobré, ak ich budete mať po ruke. Kožu upokoja a hydratujú, takže sú skvelou náhradou, ak nemáte telové mlieko po opaľovaní. Detské obrúsky môžu byť tiež použité aj na liečbu rany a odreniny. Aj keď väčšina nemá žiadne antiseptické vlastnosti, nič sa nestane, ak použijete jednu na očistu zraneného miesta na koži pred nanesením lokálnej liečby.

Skoncuje s chlpmi z domáceho miláčika

Potrite srsť psa alebo mačky detským obrúskom, aby ste zastavili vypadávanie chlpov. Vlhkosť prilepí na seba uvoľnené chlpy a váš domáci maznáčik bude ešte k tomu príjemne voňať. Detské obrúsky sú dostatočne jemné aj na použitie na ich labky. Majte ich po ruke v blízkosti vchodu do domu a môžete ich použiť kedykoľvek, keď sa vrátite z upršanej alebo zasneženej prechádzky.

Vymaže stopy po dezodorante na oblečení

Použili ste dezodorant, obliekli si sveter, no máte na ňom škvrny a pruhy? Nemusíte sa prezliekať, stačí použiť detský obrúsok, ktorý škvrnu odstráni a kus odevu rýchlo zaschne.

Vyčistí okno na aute

Oplatí sa mať v aute schované detské obrúsky. Ich praktickosť veľmi ocenia vodiči, ktorí môžu potvrdiť, ako sú každú chvíľu zašpinené okná na ich aute.

Nevyhadzuje prázdne obaly od detských obrúskov

Umelohmotné obaly sa môžu hodiť aj potom, čo miniete celý jeho obsah. Môže byť napr. skvelý ako dočasná lekárnička do auta alebo cestovná šperkovnica. Tak budete mať všetko na jednom mieste. Kreativite sa medze nekladú.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 09:55