Ultheterapiu vyskúšala aj herečka Jennifer Aniston.SITA
StoryEditor

Facelift bez skalpelu? Terapia ultrazvukom omladí i o niekoľko rokov

25.04.2016, 14:46
Životný štýl
Ultherapia znie skoro ako zaklínadlo, ale v skutočnosti sa jedná o neinvazívny lifting tváre.

Procedúru, ktorá má povesť pomerne bolestivej, zato účinnej metódy, si obľúbili celebrity a šancu jej dáva čím ďalej viac ľudí. Aj preto, že je vhodnou alternatívou ku klasickému chirurgickému vypínaniu pokožky, ako sa uvádza na idnes.cz.

"Ulthera je skratka pre, ultrasound focused therapy . Je to jediný neinvazívny face lifting typu SMAS (to znamená, že sa pri ňom vypína podkožná väzivová-svalová štruktúra, pozn. red.), ktorý je schválený americkým Úradom pre kontrolu potravín a liečiv a ktorý zachová mimiku," vysvetľuje Yvonne Bergerová z pražskej BCD Clinic. "Aby bol zákrok účinný a efektívny, mal by byť realizovaný iba s originálnym prístrojom Ulthera."

Keď sa koža prehreje

Žiadny iný prístroj totiž neprehrieva tkanivo v takej hĺbke: vďaka ultrazvuku ju Ulthera ohreje na päťdesiat stupňov Celzia, a tak dochádza k stiahnutiu kolagénu. Hlavným zmyslom terapie je zastaviť povoľovanie pokožky - efekt nie je okamžitý, avšak vnútorné zatiahnutie a skrátenie kolagénových vlákien tento proces spomalí na niekoľko rokov.

Ultherapia je nechirurgický zákrok, preto je vítanou alternatívou pre všetkých, ktorí sa boja zásahu chirurga, dlhej a bolestivej rekonvalescencie alebo tiež vytvoreniu neprirodzenej mimiky.

Ako ošetrenie vyzerá v praxi? "Lekár pomocou hlavice vysiela cielené impulzy intenzívneho ultrazvuku do hĺbky až štyroch a pol milimetra, kde sa dosahuje najlepšie liftingové výsledky. Vrchné vrstvy pokožky zostávajú neporušené," opisuje Yvonne Bergerová. "Pokožka reaguje na dodanú energiu tým, že tvorí nový kolagén, vďaka ktorému sa postupne spevní a vypne." Podľa lekárky ide o najsilnejšiu neinvazívnu metódu, efekt je zrejmý ešte rok až dva roky po zákroku.

Čo by ste mali vedieť?

Štyri a pol milimetra je hĺbka takzvanej platysmy - vrstvy, v ktorej sa skôr mohol pohybovať len plastický chirurg pri operačnom faceliftu. "Počas tepelného pôsobenia ultrazvuku možno vnímať ľahko nepríjemný pocit pnutia, niekedy aj ľahkú bolestivosť v miestach odrazu od kosti. Tento pocit je len dočasný a signalizuje, že sme ovplyvnili správne vrstvy kože," dodáva Yvonne Bergerová s tým, že bolesť je možné zmierniť pomocou analgetík.

Vzhľadom k vysokej energii ultrazvuku by ultherapiu mal vždy vykonávať lekár. Po zákroku nie je potrebné prijímať žiadne špeciálne opatrenia, môžete pokračovať v bežných aktivitách. Dočasné jemné začervenanie ustúpi počas nasledujúcich hodín, niekoľko dní po zákroku môžete cítiť v koži pnutie, môže byť citlivá na dotyk alebo mierne opuchnutá. Výhodou je možnosť ošetrenia po celý rok, ultherapia nie je obmedzená slnečným svitom. Pretože nenaruší povrch pokožky, po zákroku nemusíte meniť kozmetiku, na ktorú ste zvyknutí.

Pozrite sa, ako ošetrenie prebieha:

Ultherapia je vhodná pre tých, ktorých trápia začínajúce a stredne pokročilé príznaky starnutia: začínajúce nerovnosti dolných kontúr, stratu napätia v oblasti tváre a začínajúce povoľovanie spodnej brady. Ošetrenie sa hodí pre celú tvár vrátane očného okolia. Veľmi dobré sú výsledky v oblasti hornej pery, ale aj v oblasti krku. Zákrok nie je len doménou žien, aj muži s jeho pomocou riešia napríklad pokles horných viečok.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 20:09