Túto jar vedú neónové farby.pixabay.com
StoryEditor

Neónové farby sú hit jari, potvrdila vizážistka

24.04.2016, 18:45
Životný štýl
Žiarivé farby k jarnému a letnému líčeniu všeobecne patria; tento rok sa ich v žiadnom prípadne nebojte. Skúste neónové odtiene na nechtoch, zelené alebo modré linky a pokojne aj módne metalické farby. Variantou je aj ďalší žhavý trend - návrat k prirodzenosti.

"Neónové farby sú hit," potvrdila čitateľkám idnes.cz on-line vizážistka Dominika Chválová. "Ale ako každá farba aj tieto sa môžu používať rôznymi spôsobmi. Ak ich aplikujetesamotné, tak ich zakomponujte do celkového líčenia, kde budú figurovať ako taká čerešnička na torte," poradila čitateľkám, ktoré majú z neónových farieb obavu.

Farebné i trblietavé viečka

"Tento rok sa máme na čo tešiť," hovorí s úsmevom vizážista Pavel Bauer. V líčení sa objavuje predovšetkým trend v podobe zelených, modrých či strieborných liniek. Hitom sezóny je tiež výrazné obočie a silný akcent na riasy. "Okrem očných viečok môžeme tento rok zdobiť farebným make-upom práve riasy a samozrejme aj pery.“

Prírodné riasy sú späť

Obľúbené umelé riasy majú aj svoje proti. "Bohužiaľ sa s nimi nedá dodržiavať kvalitná starostlivosť o očné okolie, preto sa veľa ľudí vracia k prirodzenosti," hovorí expertka na rastové séra Zuzana Mikulecz. Ženy, ktoré nemajú to šťastie, že im riasy dorástli do vysnívanej dĺžky a hustoty, podľa nej môžu voliť prirodzenejší postup.

"Na trhu existujú prírodné preparáty s biopeptidmi, ktoré sú v nich hlavnou účinnou látkou," vysvetľuje odborníčka. Ako to celé funguje? Aplikácia séra k riase spôsobí to, že riasa vydrží dlhšiu dobu v lôžku a nevypadne v trojmesačnom cykle. Riasy sú potom dlhšie a hustejšie. "Sérum sa aplikuje rovnako, ako keď si na viečku maľujete linku, dokonca existujú aj očné linky, ktoré ho už obsahujú.“

Nie všetky séra sú kvalitné. Vždy skontrolujte, či to, ktoré kupujete, má certifikáciu, zdôrazňuje Mikulecz. "Aj keď ide o patentovaný preparát, ktorý spĺňa všetky kritériá, treba postupovať presne podľa návodu. Väčšina klientiek nemá s užívaním negatívne skúsenosti," dodáva s tým, že rovnaký prípravok je vhodný aj na podporu rastu obočia.

Neóny i klasické "Francúzsko"

Aj v manikúre frčí prirodzenosť a "nahý" vzhľad, hovorí majiteľka nechtových salónov Tamara Rotterová. Veľkým trendom v modelácii nechtov je podľa jej slov metóda baby boomer: jedná sa o prirodzenú francúzsku manikúru, ktorá existuje v gélovom prevedení aj vo "vyzliekacom" laku, ktorému sa hovorí striplac.

Na svoje si ale tento rok prídu aj milovníčky farieb. "Jar patrí odtieňom ružovej a zelenej, v lete sa potom budú nosiť neónové farby, ako je žltá, oranžová, ale aj modrá alebo sýto ružové tóny," hovorí Rotterová.

Správna starostlivosť = krásne nechty

Dnešná doba podľa nej ponúka veľa možností, zákazníčky si môžu vybrať, aká úprava im vyhovuje. "Gélové nechty volia ženy, ktoré chcú mať nechty upravené čo najdlhšie, nemajú čas na domácu starostlivosť, zato do seba môžu viac investovať," opisuje. Tiež striplac sa hodí pre klientky, ktoré túžia po trvalejšom lakovaní, vydrží až dva týždne. Kto farby radšej strieda, zostáva pri klasických lakoch.

V salóne ženy hľadajú aj pomoc so sezónnymi problémami, tak napríklad pokožka rúk býva po zime vysušená. "Preto odporúčame peelingy, zábaly, masky i veľa hutné výživné krémy na ruky, ale aj na nohy," radí expertka. "Používajte ich na noc a cez deň pridajte hydratáciu." Aj nechty bývajú začiatkom jari suchšie, lámavejšie. Odborníčka odporúča dbať na to, aby sme vyživila nechtovú kožtičku. Doma aj v salóne by sme podľa nej mali voliť výživné a spevňujúce laky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 19:10