Vytvorte si veľké romantické vlny na svojej korune krásy.pixabay.com
StoryEditor

Vykúzlite si vo vlasoch vlny ako z Veľkého Gatsbyho

22.04.2016, 14:45
Životný štýl
Páčia sa vám kladené vlny, ktoré nosili dámy v tridsiatych rokoch? Kaderníčka Blanka Hašková vám predvedie, ako je ľahké vyzerať ako kráska v štýle Veľkého Gatsbyho.

Kaderníčka Blanka Hašková vytvára skôr variáciu na originálny účes ako presnú historickú kópiu, tá sa hodí maximálne na večierok v kostýmoch. Na vytvorenie vlny budete potrebovať kulmu alebo žehličku na vlasy, hrebeň, štipce na vlny (postačia aj obyčajné sponky) a lak na vlasy, ako sa uvádza na idnes.cz.

Vlasy točte dopredu

Začnite oddelením predných prameňov, ktoré budete natáčať do vlny. Je len na vás, či budete natáčať len jednu stranu, alebo obe. Tieto pramene oddeľte a urobte si medzi nimi postrannú cestičku, ktorá mieri rovno dozadu. Zadnú časť vlasov si zopnite gumičkou, aby vám neprekážali.

Potom sa môžete pustiť do samotného natáčania. Vlasy v prednej časti hlavy rozdeľte do niekoľkých prameňov, cestičky sú pritom kolmé na hlavnú cestičku. Vlasy potom natočte na kulmu smerom dopredu a rovnakým smerom kulmu alebo žehličku pomaly pretáčajte. Potom pokračujte s ďalšími prameňmi na rovnakej strane. Všetky pramene by mali byť pokiaľ možno rovnako široké a aj vlny by mali byť rovnako veľké.

Vytvarujte vlny

Keď sú vlasy natočené, vezmite si malý hrebienok a začnite ním tvarovať vlny. Snažte sa kopírovať natočenie vlasov, najprv preto vlasy hneď pri cestičke češte smerom dozadu. Na vlasoch by sa mala vyrysovať vlna, ktorú môžete zafixovať štipcom, prípadne tesne nad vlnou chytiť sponkami. Pokiaľ máte vlasy zostrihané, možno budete musieť byť pri tvarovaní kreatívnejšie a vlasom viac pomôcť.

Vlnu po vytvarovaní hneď prelakujte a pokračujte smerom dole na ďalšie. Ak chcete mať vlasy rozpustené, pokračujte takto smerom nadol. Pokiaľ chcete vlny doplniť drdolom, potom po asi dvoch až troch vlnách veďte vlasy cez ucho a za ním ich chyťte sponkou.

Pramene na druhej strane cestičky môžu mať tiež vlny, prípadne ich môžete využiť na vytvorenie objemu v spodnej časti účesu, čo bol typický znak účesov tej doby. Pridajte teda zvyšky predných prameňov k tým zadným a vytvorte si vzadu drdol, prípadne cop alebo vrkoč, ak chcete účes ešte viac modernizovať. Pekne a klasickejšie pôsobí napr. nízky drdol zo stočených prameňov, ktoré uchytíte sponkami. Keď máte aj zvyšok vlasov dotvarovaných, úplne nakoniec odstráňte z účesu štipce na vlny a všetko ešte raz prelakujte.

Ďalšie videonávody v relácii Hairparáda nájdete na Playtvak.cz

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 08:59