Títo ľudia majú zmysel aj malé incidenty nafúknuť do nevídaných rozmerov. Ako sa chrániť: Keď dramatizujú, nemôžete čerpať energiu z vyrovnanosti. Zostaňte v pokoji a niekoľkokrát sa zhlboka nadýchnite. To vám pomôže zostať pri rozume a neuviaznuť v teatrálnosti. Ak ide o podriadeného, ktorý napríklad permanentne mešká a ospravedlňuje to siahodlhými príbehmi a výlevmi, povedzte napríklad, "Musíte byť tu načas, aby ste si splnili svoju prácu. Ospravedlňujem sa za všetky vaše nešťastia, ale práca je na prvom mieste."pixabay.com
StoryEditor

Ako vylepšiť a rozžiariť pleť len za minútu?

20.04.2016, 14:45
Životný štýl
Ak vás trápia unavená pokožka, kruhy pod očami a k tomu večný nedostatok času, nie ste v tom sama. Kozmetička by vám poradila, že je potrebné starať sa o seba pravidelne. Lenže čo ak už je neskoro a dôležitá akcia začína zajtra alebo dokonca za hodinu? Máme tipy, ako pleť rýchlo vylepšiť a rozžiariť.

Keď máte celú noc

Potom máte veľkú výhodu. Existuje totiž veľa kozmetických prípravkov, ktoré práve cez noc pôsobia najlepšie, a ešte k tomu si môžete dopriať poriadny spánok, ako píše idnes.cz. Aby bol dostatočne kvalitný a aby bola pleť ráno pekne hydratovaná, vynechajte večer kávu aj alkohol, radšej vypite niekoľko pohárov čistej vody.

"Pred spaním pleť ošetrite jemným peelingom a potom použite krémovú masku. Naneste ju v obvyklom množstve a nechajte vsiaknuť. Potom ju len zotrite obrúskom a zvyšok si nechajte ako nočný krém," radí kozmetička Martina Vondráková zo salónu Bomton Jalta.

"Pretože sa naša pleť v noci celkovo regeneruje, je práve vtedy najlepšie schopná využiť aktívne látky," dodáva. Na rovnakom princípe fungujú aj špeciálne nočné masky, ktoré majú pôvod v juhovýchodnej Ázii a sú čím ďalej populárnejšie aj tu. Ich plus? Môžete ich používať aj niekoľkokrát do týždňa.

Keď máte hodinu

"Počas šesťdesiatich minút môžete svoju pokožku dostať do skvelej kondície," myslí si kozmetička. Prípravy odštartujte vhodným peelingom s jemnými zrniečkami: "Pleť sa rozžiari a zbaví sa našedlého nádychu. Potom použite hydratačnú, alebo rozjasňujúcu masku. Pre intenzívny výsledok odporúčam tie textilné, pokožka je po nich vypnutá, hladká a rozžiarená ako po ôsmich hodinách spánku."

Bavlnené masky, s ktorými sa tak rady fotia celebrity, sú väčšinou napustené silným sérom určeným na konkrétny problém. Ak máte opuchy alebo tmavé kruhy pod očami, odporúča Martina Vondráková ku klasickej maske pridať ešte tú určenú priamo na oblasť očí. Skvelou alternatívou sú masky gélové, ktoré vedia pleť upokojiť aj zbaviť opuchov. Rovnako ako tie textilné fungujú najlepšie vychladené.

Na záver expertka radí naniesť ešte vhodné pleťové sérum a samozrejme klasický krém, ktorý pleti dodá hydratáciu a navyše tvoria dobrý základ pre líčenie (na ktoré vám zostáva ešte pekná polhodinka). "Keď si vyberáte produkty, ktoré pleť rýchlo povzbudia a dodajú jej energiu, najlepšie poslúžia tie s obsahom vitamínu C," pripomína kozmetička.

Keď máte minútu

Ak naozaj nestíhate, skúste triky, ktoré šetria čas, ale vedia váš vzhľad výrazne premeniť. "Počas príprav, ako je obliekanie a česanie, môžete pleť občas prestriekať termálnou vodou v spreji. Zachová si tak pružnosť a sviežosť," hovorí Martina Vondráková. Pri líčení potom podľa nej oceníte vlhkú hubku, ktorou make-up nanesiete ľahšie než štetcom, zato sa postará o prirodzenejší efekt a trvanlivejšie líčenie.

V prípade, že už na odličovanie a nové líčenie nie je čas, zamerajte sa na oblasť okolo očí. Skúste klasiku: položte na oči na tridsať sekúnd dve lyžičky vychladené v mrazničke, alebo vizáž oživte rozjasňovačom. Kruhy pod očami zjemníte rozjasňujúcim korektorom ukrytým v ceruzke. Pohľad otvorte trochou klasického rozjasňovača vo vnútornom kútiku a pod obočím.

Zložité konturovanie tentoraz nebude potrebné, naneste len trochu tekutého, alebo sypkého rozjasňovača nad hornú peru alebo na jabĺčka líc. Ak nie je práve po ruke, môžete namiesto neho použiť akýkoľvek balzam, ktorý bežne používate na pery alebo na suchú kožu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:44