Venujte vlasom dôkladnú starostlivosť.pixabay.com
StoryEditor

Lesklé vlasy na dosah. Kaderníčka radí, ako ich získate

14.04.2016, 14:45
Životný štýl
Lesklé vlasy v nás vyvolávajú pocit zdravia a kvality, ale ich upravovaním sa často o lesk pripravíme. Ako si správne fénovať vlasy a aké produkty zvoliť pre lesklú hrivu, poradí kaderníčka Blanka Hašková.

Povrch vlasu je zložený z malých šupiniek, ktoré sa môžu nevhodnou úpravou a starostlivosťou rozvíriť. Vlasy týmto procesom strácajú svoj lesk, pretože od šupiniek sa odrazí menej svetla ako od hladkého vlasu. Často sa to stáva najmä ženám so svetlejšími odfarbenými vlasmi. Ak túžite po lesklejších vlasoch, potrebujete roztvorené šupinky na povrchu vlasu uhladiť.

Fénovanie správnym smerom

Podľa kaderníčky Blanky Haškovej je dôležité začať už správnym umývaním vlasov (ako na to, si prečítajte tu). Lesk vlasov môžete podporiť aj voľbou šampónu a kondicionéru.

Ďalším krokom je fénovanie. Vyhnite sa vysúšaniu vlasov všetkými možnými smermi a proti smeru ich rastu. Môžete využiť kefu a vlasy prečesávať v smere ich rastu, zatiaľ čo ich fénujete rovnakým smerom.

Ak si vlasy len presušíte bez kefy, tak ich pritom pridržujte prstami, aby nelietali okolo. A ak svoje kadere vysúšate fénom s hlavou dole pre väčší objem, potom rovnako dodržujte pravidlo, aby ste vlasy pridržiavali prstami alebo kefou a pritom fénovali a urovnali po smere ich rastu.

Pomôže aj kozmetika

Okrem správnej techniky umývania a fénovania pomôže k lesklejším vlasom aj špeciálna vlasová kozmetika. Na pomoc si môžete vziať napríklad produkty slúžiace k tepelnej ochrane vlasov pri fénovaní a žehlení. Väčšinou sa skladajú z dvoch zložiek - jedna je na olejovej a jedna na vodnej báze, ktoré vlasy ochránia pred vysúšaním a lámaním pri tepelnej úprave a dodajú im aj lesk. Pred použitím na ešte mokré vlasy nezabudnite fľaštičku pretrepať, aby sa obe zložky zmiešali.

Ďalej sú k dostaniu laky na vlasy s prídavkom látok, ktoré podporujú ich lesk a ocenia ich najmä majiteľky jemného porastu hlavy. Ďalšou možnosťou sú potom oleje, ktoré si najprv rozotrite do dlaní a potom votrite do vlasov a najmä do ich prostriedku a ku končekom, oblasti na hlave sa vyhýbajte, aby sa vlasy nezamastily. Ak ste už hotová s úpravou účesu, môžete vlasy nakoniec poprášiť leskom v spreji. Vhodný je najmä pre suchšie vlasy, ktoré premastí a zjemní.

Ďalšie videonávody relácii Hairparáda nájdete na Playtvak.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 13:01