pixabay.com
StoryEditor

Matka posiela svoju päťročnú dcéru pravidelne na kozmetiku

07.04.2016, 14:45
Životný štýl
Päťročná Freya Cluttenová z Veľkej Británie chodí pravidelne na kozmetiku, kam ju berie jej matka Lisa (49).

"Na troške rozmaznávania mojej dcéry nevidím nič zlé," hovorí. Dcéru necháva aj líčiť a nehľadí na to, že to dcére môže zničiť pleť, ako píše idnes.cz.

Freya sama hovorí, že sa vždy po kozmetickej procedúre, kedy jej aplikujú pleťovú masku, cíti skvele. Matka vraj berie dcéru na kozmetiku preto, aby relaxovala a aby v dospelosti predišla problémom s pleťou a vráskam.

Preháňa to?

Odborníci však nad rozhodnutím matky krútia hlavou, pretože takéto procedúry v budúcnosti vráskam nezabránia a pleť dievčatka je tak zbytočne zaťažovaná kozmetickými prípravkami.

Navyše sa u dievčaťa neskôr môže objaviť nejaký komplex, ktorý vznikne iba preto, že nebude úplne dokonalá a bude sa cítiť menejcenná.

Britská psychologička Emma Kennyová hovorí, že by sa pred malými deťmi toľko nemala vyzdvihovať krása. "Od mala počúvajú, že by mali byť dokonalé, a od veľmi nízkeho veku sa aj maľujú. Ale dievčatá sú dokonalé aj bez líčidiel. Je hrozné, aký je dnes trend. Všetko sa hodnotí podľa krásy. A potom majú dievčatá v puberte psychické problémy a páchajú samovraždy," oznámila.

"Nerobím s Freyou nič zlé. Na svete sú oveľa horšie veci," bráni sa matka malého dievčatka Lisa. "Freya si to navyše naozaj užíva a je šťastná. Keď ideme do salónu, užívame si to obidve. Dcéra rada robí veci, ktoré robím ja. Takže, keď ma vidí líčiť sa, chce sa nalíčiť tiež. Je to normálne," dodala.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 09:18