Herečka Kristen Stewart vie, ako si vytvoriť efektné mikádo.SITA
StoryEditor

Trik na natočené mikádo bez spálených prstov od kulmy

02.04.2016, 15:00
Životný štýl
Mikádo a jeho predĺžená verzia sú podľa kaderníkov najpopulárnejším účesom tohtoročnej sezóny. Kaderníčka Blanka Hašková predvedie, ako vlasy natočiť, aby vyzerali šik a účes bol objemný.

Pre natáčanie vlasov týmto spôsobom je ideálna kulma s väčším priemerom. Fígeľ je podľa Blanky Haškovej v tom, že si na kulmu nenatočíme celý prameň vlasov, ale iba jeho prostrednú časť. Vo vlasoch tak vzniknú vlny, nie malé špirálky, ako píše idnes.cz.

Točte iba stred vlasov

Pri kulmovaní postupujte po menších prameňoch z jednej strany hlavy na druhú. Na kulmu vždy natočte najmä prostrednú časť pramienku, jeho konček by mal zostávať rovný.

Vďaka tejto technike je navyše menšia pravdepodobnosť, že si spálite od kulmy prsty. Pramienky zámerne vyberajte v rôznom objeme, aby získal účes zámerne nedbalý nádych a krásnu štruktúru.

Máte pevné vlasy, na ktorých vám vlny nedržia? V tom prípade si nachystajte aj pinetky alebo iné sponky, ktorými nakulmovanú vlnu udržíte v požadovanom tvare, kým vlasy úplne nevychladnú. Medzitým môžete pokračovať s kulmovaním ďalších prameňov.

Obráťte kulmu

Keď sa dopracujete na druhú polovicu hlavy, potom by ste mala podľa kaderníčky držať kulmu rukoväťou hore. Tak totiž budete mať istotu, že vlasy po oboch stranách tváre natáčate rovnakým smerom.

Nakoniec vlny trochu prečešte a oddeľte prstami končeky vlasov, tým dodáte účesu štruktúru, tento krok je dôležitý, ak používate vlasové príčesky, pretože tie majú tendenciu viac držať pri sebe. Na hrebeň či kefu ale zabudnite, výsledný look by pripomínal objemnú helmu. Nakoniec účes zafixujte lakom na vlasy.

Ďalšie videonávody v relácii Hairparáda nájdete na Playtvak.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 21:59