Detský púder má všestranné využitie.
StoryEditor

Skvelé praktické tipy, ako využiť detský púder

10.03.2016, 05:00
Životný štýl
Prečo by mal byť len súčasťou mamičkovskej výbavy, keď svoje uplatnenie nájde aj inde?

Detský púder udrží pokožku hladkú, suchú a sviežu. To však ani zďaleka nie je všetko. Dá sa využiť na niekoľko spôsobov, vrátane skrášľovania ženského tela.

Zauzlené retiazky

Rozmotať zapletené retiazky dá poriadne zabrať. Nestrácajte čas zúfalými a väčšinou aj neúspešnými pokusmi. Nasypte na uzlíky trochu púdru a pomôžte si špendlíkom. Ľahko povolia a vy tak ušetríte čas i nervy, ako píše womansday.com.

Proti poteniu nôh

Posypte nohy púdrom. Pohltí vlhkosť a zabráni tomu, aby topánky kvôli tomu začali zapáchať. Pach tak budete mať pod kontrolou, vaše nohy budú v suchu a vy sa môžete prechádzať v byte aj naboso bez strachu, že by ste za sebou zanechávali nejakú "arómu".

Dezodorant

Sila detského púdru sa prejaví aj po tom, ako ho aplikujete na podpazušie. Naneste ho rukou na pokožku po sprchovaní. Potenie tým okamžite skrotíte.

Náhrada suchého šampónu

Umyli ste si ráno vlasy, no večer ich už máte mastné? Siahnite po detskom púdri a vmasírujte ho do mastných korienkov. Nepreháňajte to však s jeho množstvom. Vtrite ho rukou alebo uterákom na dané miesta. Následne hrebeňom vyčešte z hlavy.

Zväčšenie objemu mihalníc

Po hustejších mihalniciach túži takmer každá žena. Pomôžte si detským púdrom a vyčarujte bohatý vejár. Po nanesení bežnej špirály na oči ich jemne poprášte púdrom a pretrite ešte jednou vrstvou špirály. Púder mihalnice obalí, preto sa zväčší ich objem.

Na mastnú pleť

Zvýšená produkcia mazu, ktorá spôsobuje lesk na tvári, nie je práve najpríjemnejšia. V tomto produkte pre bábätká sa skrýva mastenec, ktorý absorbuje maz a pot. Treba si len dávať pozor na množstvo. Aplikujte trochu detského púdru na pleť, v opačnom prípade budete mať neprirodzenú bielu tvár. Ak máte tmavšiu pleť, zmiešajte púder s tmavším púdrom a problém je vyriešený.

Dlhotrvácnosť rúžu

Chcete, aby rúž vydržal na svojom mieste celý deň? Žiadny sen, ale realita. Po nanesení prvej vrstvy rúžu chvíľu počkajte, priložte kozmetický obrúsok a jemne ho poprášte detským púdrom. Potom aplikujte druhú vrstvu. Tento trik sa postará o dlhotrvácnosť rúžu. Môžete aj jesť a piť. Zostane tam, kde má.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 07:23