Vyrobte si masku na pleť zo surovín, ktoré máte v chladničke.flickr.com/mislav-marohnic
StoryEditor

Domáce pleťové masky z vašej chladničky

09.03.2016, 05:00
Životný štýl
Načo tráviť čas v kozmetických salónoch na rôznych procedúrach, keď tajomstvo krásnej pleti je tak blízko. Stačí zájsť do kuchyne.

Nechajte sa rozmaznávať týmito jednoduchými, domácimi maskami. Potrebujete len suroviny, ktoré nájdete v chladničke.

Banán

Koniec s botoxom, dajte prednosť radšej banánom. Pleťová maska s týmto ovocím hydratuje pokožku a zanechá ju jemnejšiu a hladšiu, ako píše rd.com. Roztlačte zrelý banán strednej veľkosti do hladkej pasty, potom jemne aplikujte na tvár a krk. Nechajte pôsobiť 10 až 20 minút a opláchnite studenou vodou. Inou alternatívou je maska z 1/4 šálky bieleho jogurtu, 2 lyžicami medu a 1 stredným banánom.

Ocot

Použitie octu ako pleťového tonika siaha až do doby Trójskej Heleny, a rovnako účinný je aj dnes. Po umytí tváre zmiešajte 1 polievkovú lyžicu jablčného octu s 2 šálkami vody. Opláchnite si touto zmesou tvár, aby ste očistili a stiahli pokožku. Môžete si tiež vytvoriť domácu pleťovú masku zmiešaním 1/4 šálky jablčného octu s 1/4 šálkami vody. Opatrne naneste na pleť a odstráňte.

Sušené mlieko

Ďalší spôsob, ako dopriať pleti luxusnú starostlivosť. Zmiešajte 1/4 šálky sušeného mlieka s dostatkom vody, aby sa vytvorila hustá pasta. Dôkladne aplikujte zmes na tvár, nechajte vyschnúť, potom opláchnite teplou vodou. Vaša tvár bude svieža a omladená.

Ovsené vločky

Ak chcete svoju pleť ihneď prebudiť k životu, stavte na ovsené vločky. Zmiešajte 1/2 šálky horúcej (nie vriacej) vody s 1/3 šálkou ovsených vločiek. Chvíľu nechajte tak a po dvoch až troch minútach primiešajte 2 lyžice bieleho jogurtu, 2 lyžice medu a 1 vaječné bielko. Naneste tenkú vrstvu masky na tvár a nechajte pôsobiť po dobu 10 až 15 minút. Opláchnite teplou vodou.

Majonéza

Prečo utrácať peniaze za drahé krémy, keď hotový poklad nájdete v chladničke? Jemne rozotrite majonézu na tvári a počkajte 20 minút. Potom ju odstráňte a opláchnite studenou vodou. Vaša pleť bude čistá a hladká.

Jogurt

Aby ste svoju pleť dôkladne vyčistili a stiahli póry, naneste biely jogurt na pleť a nechajte pôsobiť 20 minút. Chcete pleť skôr revitalizovať? Budete potrebovať 1 lyžičku bieleho jogurtu so šťavou z 1/4 plátku pomaranča, s trochou dužiny a 1 lyžičkou aloe. Ponechajte zmes na tvári najmenej 5 minút, potom odstráňte.

Horčica

Naneste na tvár klasickú horčicu pre jej osvieženie, upokojenie a povzbudenie pokožky. Skúste si ju však aplikovať najprv na menšiu plochu, aby ste sa uistili, že vám neuškodí a nepodráždi pokožku.

Citrón

Vytvorte si účinný hydratačný a zároveň čistiaci prípravok zmiešaním šťave z jedného citróna s 1/4 šálky olivového oleja alebo oleja zo sladkých mandlí.

Vajcia

Zamierte opäť do chladničky a zoberte vajcia. Ak máte suchú pleť, ktorá potrebuje hydratáciu, oddeľte vajcia a použite žĺtok. Mastnej pleti prospeje vaječný bielok, ku ktorému môžete pridať trochu citrónu alebo medu. Na normálnu pleť použite celé vajcia. Naneste rozšľahané vajcia na pleť, počkajte 30 minút a potom opláchnite. Zamilujete si svoju novú sviežu tvár.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 03:23