S jarou prichádza závan v šatníku.
StoryEditor

Štylistka prezradila jarné trendy v móde, ktoré prekvapia

07.03.2016, 13:45
Životný štýl
S novou sezónou prichádzajú trendy, ktoré nadväzujú na tie predchádzajúce, ale aj novinky, ktoré na prvý pohľad môžu prekvapiť.

Že sa vám šaty v štýle negližé, župan namiesto kabátu, nohavice do polovice lýtok, odhalené ramená ani kolená moc nepáčia? Vďaka nápadom štylistky Gábiny Koutskej možno zmeníte názor.

Spodná bielizeň má navrch

Oblečenie inšpirované spodnou bielizňou sa vracia do módy, hitom sú napríklad šaty, ktoré pripomínajú nočnú košeľu, ako píše idnes.cz. "Prehoďte cez ne pánske sako, obujte si ihličky a môžete vyraziť," radí štylistka značky Zoot. Variantom pre tých, ktorí si na tzv. "slip dress" zatiaľ netrúfnu, môžu byť kabát či vesta z ľahkej látky, ktoré siluetou pripomínajú župan.

Najlepšie je držať sa neutrálnych tónov. Pod kabátik si oblečte napr. ľahkú bielu košeľu a svetlé "culottes" - široké nohavice v skrátenej dĺžke. "Doplňte ich pokojne lodičkami, teniskami aj topánkami na platforme," tvrdí Gábina Koutská. "A ak chcete outfit v neutrálnych odtieňoch vyladiť k dokonalosti, nebojte sa doplnkov v žiarivých farbách."

70. roky a návrat k prírode

Sedemdesiate roky letia už niekoľkú sezónu. Nemusíte sa hneď prezliekať za návštevníčku Woodstocku, šancu dajte radšej aktualizovaným verziám retro kúskov. "Skúste semišovú sukňu na gombíky, topánky na širokom podpätku a tiež absolútny hit sezóny, top s odhalenými ramenami. To všetko v prírodných odtieňoch, ako je hnedá a béžová," odporúča expertka.

Pastely nikdy neboli lákavejšie

"Spoločnosť Pantone, ktorá každý rok predstavuje farbu roka, tento rok prišla rovno s dvoma: bledomodrou a svetlo ružovou, ktoré spolu tvoria dokonalú harmóniu," vysvetľuje Koutská. Odtiene nazvané Serenity a Rose Quartz, ktoré symbolizujú pokoj aj prelínanie ženského a mužského sveta, sa skvele dopĺňajú tiež s bielou, krémovou a telovými odtieňmi.

Ďalšie tipy nájdete na stránke relácie Na veľkosti nezáleží na Playtvák.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 23:10