Jednotlivé časti na tele starnú rôzne.
StoryEditor

Ktorá časť nášho tela starne najrýchlejšie? Tvár to nie je

04.03.2016, 05:00
Životný štýl
Každý deň sa staráme dôkladne o pleť, používame krémy a prípravky proti vráskam, aby sme vyzerali čo najlepšie a hlavne mladšie. Pritom pleť na tvári v skutočnosti nestarne tak rýchlo, ako si myslíme.

Najcitlivejšie je prsné tkanivo

Čas je neúprosný a podpíše sa na telesnej schránke každom z nás. Zatiaľ čo by mnohí predpokladali, že tvár je súčasťou tela, ktorá starne najrýchlejšie, v skutočnosti ide o omyl. Choďte trochu nižšie. "Najopotrebovanejšou" a tým pádom najrýchlejšie starnúcou časťou nášho tela sú prsia, ako píše goodhousekeeping.com.

Štúdia, publikovaná v časopise Genomy Biology zistila, že prsné tkanivo je najcitlivejšie na vplyv starnutia. Prsia sú vystavené mnohým vplyvom, ktoré u nich môžu spôsobiť vznik čiar a vrások. Napríklad ich veľkosť sa mení po znížení hmotnosti i po priberaní a tehotenstvo zase spôsobuje natiahnutie kože a tkaniva a tým stratu pružnosti. Navyše, od 35 veku začínajú z nich ubúdať pohlavné žľazy, znižuje sa produkcia kolagénu, teda elastických vlákien, ktoré im dodávajú tvar.

Veľkú škodu vie napáchať tiež slnečné žiarenie, ktoré je pre ženské prsia nemilosrdné. Prispieva k starnutiu pokožky a strate pevnosti. Doslova z nej vysaje vodu, ktorá je vplyvom slnečných lúčov vysušená. Preto sa odporúča vyhýbať sa hlbokým výstrihom a bikinám, v ktorých je táto citlivá časť tela vystavená škodlivému slnku.

Prevencia nadovšetko

Na prsiach ihneď uvidíte, ako vám pribúdajú roky. Možno tomu zabrániť určitými preventívnymi opatreniami, vďaka ktorým si môžete udržať mladšiu pokožku. Jej pravidelným zvlhčovaním prostredníctvom hydratačných krémov a iných kozmetických prípravkov proti vráskam získate krásnu a pevnú hruď. Ak sa budete zdravo stravovať a cvičiť, výsledky budú ešte lepšie. Venujte jej osobitnú starostlivosť. Aj ona si to zaslúži.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 10:06