Do módy sa vracajú zvýšené pásy. Snímka: photl.com
StoryEditor

Skinny džínsy sú out. Pozrite sa, čo sa vracia do módy

23.02.2016, 13:45
Životný štýl
Autor:
ČTK
Už ste možno počuli, že módne trendy po čase vymierajú - a je to pravda. Avšak neplatí to, pokiaľ ide o denim.

Džínsovina z módy nevyjde snáď nikdy, avšak zároveň platí, že nie je nič zastaralejšie než starý strih a štýl džínsov, ako píšu lidovky.cz. Čo teda radí diktát džínsovej módy pre tento rok, aby ste udržali krok s dobou?

Základné pravidlá zostavil spravodajský server The Times:

1. Obtiahnuté skinny džínsy sú rozhodne už mimo módy - ale to ste najskôr tušili. A teraz skúste si predstaviť chôdzu, ktorú nebude sprevádzať pravidelné popoťahovanie nohavíc kĺžucim vám dole z bokov. To je presne život, aký vás teraz čaká. Nahraďte úzke "bokovky" džínsami s rovnými nohavicami a zvýšeným pásom. Koniec koncov vykukujúca polovica zadočku mohla vyzerať dobre na Kate Moss, ale aj ona sa pred časom nechala vidieť v džínsach do pása, takže ani výhovorka, že chcete byť ako ona, už neobstojí.

2. Tiež odretá džínsovina je definitívne pasé, takže preč so všetkým, čo je vybielené alebo natrhnuté. Koniec koncov - ako môže človek vyzerať ako rebel s dierami na kolenách, keď ich tam začali pridávať výrobcovia hromadne chrlených značiek? Avšak drobné známky vyšúchaných nohavíc ešte prejdú, rovnako ako tak obľúbené nezačistené okraje nohavíc či predná strana nohavice o dva centimetre vyššia ako zadná. To je obľúbený trik vyznávačov "street" módy, ktorí chcú pritiahnuť pozornosť na svoje topánky. Len pozor, aby sa vám z nezačisteného okraja nevypárali moc dlhé vlákna, inak namiesto správneho dojmu dosiahnete skôr scénky hodné na YouTube.

3. Povedzte zbohom strečovým materiálom, alebo skôr tým, na ktorých je to vidieť. Dni džegín - teda legín tváriacich sa ako džínsy - už skutočne skončili. Iste, skoro každý potrebuje elasticitou materiálu trochu pomôcť okolo stehien a zadočka. Ale pružnosť by mala džínsom len pomáhať, nie ich nahradiť.

Hurá, džínsové minisukne to majú za sebou

4. Zrejme nikto nevyroní slzu pri vyhlásení, že denimové minisukne sú pre túto chvíľu mŕtve. To je dôvod k jasotu. A ešte lepšie správou je, že minisukne zostávajú stálicami. Mali by mať však rovnomernú farbu bez škvŕn alebo vyblednutia. Pokiaľ ide o strih, je jedno, či máte radi klasické áčko, rozparok vpredu alebo zapínacie modely. Hlavne nezabudnite, že dĺžka by mala byť maximálne na hornom okraji lýtka.

5. Keď nakupujete akékoľvek oblečenie z denimu, aplikujte na neho bežné pravidlá ako pre zvyšok svojho šatníka. Kúpili by ste si sako, kabát, košeľu alebo sukňu, ktoré sa rozpadajú alebo vyzerajú, ako by ich nosilo už niekoľko generácií pred vami? Isteže nekúpili. Preto si pamätajte, že v móde sú teraz prepracované, dokonale padnúce džínsové kúsky v klasických farbách - temne indigové alebo naopak veľa svetlo modré.

6. Moderná džínsovina by taktiež mala vyzerať - moderne, ak teda nie je ladená do retro štýlu. Áno, väčšina aktuálnych módnych trendov, ako je spomínaný vyšší pás, vypasovanejší zadoček, či nebielený denim, sa po mnohých rokov opäť vracia. Ale vracia sa na džínsovine, ktorá vyzerá úplne novo. Takže rozhodne nechcete vyzerať, ako by ste vytiahli zo šatníka staré džínsy z 90. rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:16