StoryEditor

Spravte si krásny romantický účes bez pomoci kaderníčky

07.02.2016, 13:45
Životný štýl
Tento jednoduchý romantický účes si najlepšie vytvoríte s elastickou čelenkou. Hodí sa pre dlhé aj zostrihané vlasy.

Kaderníčka Blanka Hašková predvedie, ako ho ľahko zvládnete v priebehu niekoľkých minút.

Najprv si vlasy poriadne rozčešte a rozdeľte na objemnú prednú časť od čela až za uši, ktorá bude pred čelenkou, a na zadnú časť. Na zadnú časť vlasov potom zhora nasaďte čelenku a pripevnite ju zatiaľ štipcami.

Romantická uvoľnenosť


Vlasy zo zadnej časti potom pri krku rozdeľte do niekoľkých prameňov a tie postupne obmotávame okolo spodnej časti čelenky, ako píše idnes.cz. Pramene nechajte uvoľnené, ich konce môžu vytŕčať von, aby účes pôsobil uvoľneným a ľahko nedbalým dojmom. Vytvorenú základňu účesu prelakujte.

Potom sa presuňte k vlasom pred čelenkou. Z vlasov na jednej strane vytvorte zatočený prameň a na konci ho zafixujte gumičkou. Pokiaľ máte kratšie vlasy, môžete si prameň trochu pritupírovať. Prameň by mal byť uvoľnený, môžete ho tiež trochu prelakovať. Preložte zatočený prameň cez čelenku a zo zhora základne účesu ho skladajte tak, aby gumička nebola vidieť, a potom pripevnite vlásenky. To isté zopakujte s druhou polovicou vlasov na druhej strane.

Variácie s vrkôčiky


Ak to bude potrebné, tak si nakoniec vlasy upevnite ďalšími vlásenkami, doupravte si prednú časť vlasov podľa toho, ako ste zvyknutá, a nakoniec prelakujte. Nesnažte sa ale všetky pramene nutne zastrkať do čelenky a niekam umiestniť, na účese je krásna práve jeho uvoľnenosť. Ako druhú variáciu účesu navrhuje Blanka Hašková zmotať postranné pramene do vrkôčikov, ktoré podobným spôsobom zachytíte vzadu.

Ďalšie videonávody v relácii Hairparáda nájdete na Playtvak.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:47