StoryEditor

Štartuje plesová sezóna. Staňte sa kráľovnou večera

04.01.2016, 04:00
Životný štýl
Krásne sály, skvostné róby a elegancia na každom kroku. Za hviezdu večera môže byť každá z vás, no nemali by ste podceniť detaily.

Predstavuje akési zahájenie nového roku. Plesová sezóna je vrcholom spoločenských udalostí. Aj žena, ktorá sa obvykle vyhýba večerným akciám, si nenechá ujsť aspoň raz príležitosť ísť na ples.

Šaty


Môžete byť krásne nalíčená, mať nádherné doplnky a účes, no záleží hlavne od šiat, ktoré vytvárajú celkový dojem. Každá chce mať tú najkrajšiu a výnimočnú róbu. Ako na to? Tak, ako v móde existujú trendy, tak je to aj čo sa týka plesových šiat, aj keď v nich sa nemenia tak výrazne. Skôr ide o nové farby sezóny, zdobenie a strihy. Všeobecne každá róba, ktorá žene pristane a sadne jej, je trendy. Treba však dávať pozor, aby nebola mini. Dĺžka sa nemení a mala by byť vždy až po zem Čím honosnejšia akcia, tým viac sa očakáva toto módne pravidlo: dlhé šaty.

Dôležité je vybrať si správny strih pre daný typ postavy a vhodnú farbu. Postave „presýpacie hodiny“, ktorá má výrazný pás, sa hodia šaty zvýrazňujúce proporcie. Neodporúča sa siahnuť po voľnom strihu. Univerzálne sú tie so sukňou do tvaru áčka, ktoré ocenia postavy typu „hruška“ alebo „jahoda“. Prvý typ má užšie ramená ako boky a naopak „jahoda“ má zase širšie ramená ako boky. Šaty do áčka šikovne zamaskujú a zakryjú širšie boky, no tiež pridajú pozitívny objem užším bokom, čo opticky postavu zproporčnie.

Ak máte ramená, pás a boky v rovnakej vertikálnej línii, mali by ste zvoliť strih šiat s vlastnou konštrukciou, ktoré by akoby dokreslili ženské krivky. Dodajú pozitívny objem v hornej i dolnej partii a zároveň vykreslia pás. Majiteľky postavy „jablko“, ktoré majú tendenciu priberať do oblasti pásu, by sa mali vyhýbať šatám, ktoré zdôrazňujú pás. Najideálnejší je antický strih – pás je zvýšený a zdôraznený pod prsiami. Bruško je tak zakryté a postava sa pekne predĺži.

Nemusíte silou mocou podľahnúť módnym trendom. Čo sa týka plesových šiat, v móde sú také, ktoré vám dobre padnú a cítite sa v nich výborne. Vtedy z vás vyžaruje pozitívna energia a sebavedomie, a to nikdy nebude out.

Účes


Zverte svoju korunu krásy do rúk profesionálom. Na ples chodievate raz za rok, tak nech to stojí za to. Záleží však od typu tváre, aký účes zvoliť na túto spoločenskú udalosť. To, že kamarátka vyzerala nádherne v rozpustených vlasoch ešte neznamená, že sa bude hodiť vám. Elegantne vyzerajú vyčesané a zopnuté vlasy, či už vo forme nejakého hladkého drdolu alebo voľnejšieho účesu s použitím strieborných alebo zlatých sponiek a iných ozdôb.

Doplnky


Žiadne veľké kabelky. Na ples patria tie najmenšie alebo listové kabelky. Veľmi módne sú tzv. clutch kabelky, ktoré sú ideálnym doplnkom aj všeobecne pre večery strávené v meste. Môžete zvoliť takú, ktorá bude zladená so zvyškom outfitu, či už s farbou šiat, farbou lodičiek alebo nejakým iným detailom.

Šperky


Ako povedala Coco Chanel, šperky majú ženy zdobiť, nie vystavovať. Preto by ste to s nimi nemali preháňať. Máte šaty príliš zdobené? Zvoľte nenápadné šperky. K jednoduchým šatám môžete zvoliť viac šperkov, z ktorých jeden môže byť výraznejší. Ak máte náušnice masívnejšie,  náhrdelník by mal byť menší.

Líčenie


Ku krásnym šatám a doplnkom chýba už len malý krôčik k tomu, aby ste mohli vyraziť na ples. Tým posledným krokom je líčenie. Na rozdiel od denného líčenia, večer si môžete dovoliť výraznejšie a sýtejšie farby. Líčenie môžete zladiť s vybranými šatami, prípadne doplnkami. Ak nechcete byť nalíčená priamo vo farbe vašich šiat alebo doplnkov, môžete vyskúšať univerzálne dymové líčenie, ktoré nikdy nevyjde z módy a hodí sa na túto príležitosť. Výrazne nalíčené oči nekombinujte so sýtym rúžom. Na pery sa v tomto prípade hodí rúž v jemných tónoch alebo lesk. Ak ste sa rozhodli pre jemnejšie líčenie očí, pokojne zvoľte výraznejší rúž. Mejkap by mal byť čo najbližšie k vášmu odtieňu pleti. Tmavší by mohol na vašej tvári vytvoriť masku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 07:45