StoryEditor

Trik ako si zvýrazniť oči. Nalíčte sa ako profesionálka

16.01.2016, 13:45
Životný štýl
Zvýrazniť oči pomocou dobre vytieňovaného líčenia nie je žiadna mýtická schopnosť, ktorú majú len profesionáli.

Naučiť sa to môže aj začiatočník, ako píše idnes.cz. "Začnite s neutrálnymi tónmi, ako je hnedá a béžová, a voľte perleťové tiene, ktoré sa lepšie miešajú," radí vizážistka. Až postup natrénujete, môžete experimentovať s rôznymi textúrami aj farbami.

Budete potrebovať:

  • podkladovú bázu pod očné tiene
  • kajalovú ceruzku
  • paletku tieňov
  • špirálu

Postup


1. Začnite tým, že na celé viečko nanesiete primer čiže podkladovú bázu pod očné tiene. Líčenie tak bude výraznejšie a dlhšie vydrží neporušené.

2. Zvoľte mäkšiu kajalovú ceruzku v tmavom odtieni, ako je čierna, hnedá alebo vínová. S jej pomocou obtiahnite celé horné viečko tesne pri línii rias. "Ak máte malé oči, nedoťahujte linku až k vnútornému kútiku," odporúča vizážistka Linda Vals.

 3. Prstom alebo vatovou tyčinkou linku ľahko rozmažte.

4. Obdobným spôsobom môžete orámovať aj spodné viečko.

5. Pomocou penového aplikátora alebo veľkého štetca na očné tiene aplikujte pod obočie matný tieň v odtieni svojej pleti. Zvýrazníte tak obočie aj samotné oko.

6. Na pohyblivé viečko naneste svetlý perleťový tieň v zodpovedajúcom odtieni.

7. Menším štetcom naneste tmavohnedý tieň. Začnite pri vonkajšom kraji oka: kopírujte pôvodnú linku a ľahko ju pretiahnite smerom von a nahor.

8. Svetlejším hnedým tieňom vyfarbite vonkajšiu časť pohyblivého oka, zvýraznite hlavne líniu ohybu. Väčším štetcom potom viečko vytieňujte tak, aby medzi jednotlivými odtieňmi neboli viditeľné predely.

9. Dolíčte ešte spodné viečko. Vonkajšiu časť (asi tretinu) obtiahnite tesne pod riasami tmavohnedým tieňom, použite na to drobný štetec alebo aplikátor. "Potom na širší štetec naneste svetlohnedý tieň a niekoľkokrát pretrite celé spodné viečko," opisuje vizážistka.

10. Do vnútorného kútika oka naneste veľmi svetlý perleťový tieň.

11. Na záver zvýraznite horné aj spodné riasy hnedou alebo čiernou špirálou.

Ďalšie tipy a návody nájdete na stránke relácie Byť pekná na Playtvák.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 12:34