StoryEditor

Najväčšie mýty o kráse, ktoré ženy dôverne poznajú

28.11.2015, 04:00
Životný štýl
Vtĺkali nám ich do hláv naše mamy, a my teraz o nich hovoríme svojim dcéram. V skutočnosti je však pravda inde.

Červený rúž skladujete v zadnej časti poličky, lebo sa vám jednoducho nehodí a zubná pasta si u vás našla miesto nielen v zubnej hygiene, ale i v starostlivosti o pleť plnú vyrážok. Nie je to však prehnané? Aj keď internet je plný zaručených, osvedčených beauty trikov, tipov a kozmetických vychytávok, netreba sa na ne spoliehať. V skutočnosti ide len o klamstvá, ktoré vás môžu pripraviť o zdravie vašej pleti.

Aj keď niektoré z nich sú už dávno vyvrátené, stále pretrvávajú v povedomí mnohých žien.

Po holení žiletkou budú chĺpky hrubšie a tmavšie


Tým, že si oholíte nohy žiletkou, odstrihnete chĺpky na ich konci. Holenie teda nemá žiadny vplyv na koreň a preto nemôže hrubnúť. Ide len o vizuálny efekt. Konce chĺpkov sú tupé, preto vyzerajú hrubšie.

Rastú nám hustejšie? Aj v tomto prípade ide o mýtus. Ich väčšiu hustotu môžete pripísať psychologickému klamu. Keďže ju porovnávame s hladkou vyholenou pokožkou, stále sa nám zdá, že tých chĺpkov je viac. Holenie ani iné depilovanie nemá vplyv na ich opätovný rast.

Zubná pasta pomôže pri akné


Klamstvo, ktoré sa rýchlosťou blesku rozšírilo medzi ľuďmi. Aj keď mentolové zubné pasty pomáhajú vyrážky rýchlejšie vysušiť, zároveň pokožku dráždia a robia ju tým citlivejšou. Fluór totiž v konečnom dôsledku akné zhoršuje. Zubná pasta preto nie je vhodná na stály spôsob liečby. Použite radšej kyselinu salicylovú.

Pohybovaním kefky hore a dole v nádobe zlepšujete nanášanie špirály na riasy


Pri naberaní farby vám to vôbec nepomôže. Ba práve naopak. Pumpujete tým dovnútra vzduch a špirála tak oveľa skôr vyschne, ako píše womenshealthmag.com. Výsledkom sú hrudky, ktoré si nanesiete na riasy a tiež baktérií, ktoré sa dostanú na kefku. Už prvým otvorením špirály a vytiahnutím kefky naberiete optimálne množstvo farby.

Čím častejšie si striháte vlasy, tým sú hustejšie


Veľká škoda, no ani táto "pravda" nesúhlasí. Rast vlasov sa nedá ovplyvniť zvonka. Kvalita vlasov sa začína u korienkov. Bohužiaľ, tie sa vďaka strihaniu vlasov neaktivizujú. Ak sa poctivo staráte o svoju korunu krásy a nechávate si ju skracovať každé štyri až šesť týždňov u profesionálneho kaderníka, zbavujete sa rozštiepených končekov a vlasy tak aspoň na pohľad vyzerajú hustejšie.

Mastná pleť si vyžaduje väčšiu starostlivosť


Ak si mastnú pleť umývate častejšie, aby ste sa zbavili nadmerného mazu a vyrážok, robíte chybu. S lesknúcou pleťou budete stále bojovať. Priveľa čistenia pokožku vysušuje a dokonca spôsobuje ešte vyššiu produkciu mazu. Stačí, ak si budete mastnú tvár čistiť dvakrát denne čistiacim gélom, pleťovou vodou a nakoniec hydratačným krémom. Raz za týždeň môžete pleti dopriať špeciálnu starostlivosť vo forme masky.

Prekrižovaním nôh vznikajú kŕčové žily


Za kŕčovými žilami nehľadajte zlú pozíciu vašich končatín. V tomto prípade zohráva hlavnú úlohu genetika. Ak máte do vienka danú oslabenú elasticitu žíl, nevyhnete sa im žiadnym spôsobom. Môže sa však stať, že prekrižovaním nôh si zhoršíte prietok krvi v zhoršenom štádiu tohto ochorenia.

Mejkap spôsobuje vyrážky


Upcháva póry, viac sa tvorí maz a nečistoty, spôsobujúce vznik nepekných vyrážok. Aj dnes môžete počuť takéto varovania o nosení mejkapu. Pravdou je, že za problémami na pleti nie je mejkap, ale nekvalitné čistenie pleti. Zvyšky líčidiel vám ostanú usadené v póroch neprimerane dlho, čím sa tvár nemôže prirodzene čistiť. V súčasnosti je kozmetika dostatočne kvalitná na to, aby bola nielen skrášľovadlom pre pleť, ale aj ochranou. Dbajte na kvalitné odlíčenie, ktoré odstránia všetky nečistoty.

Červený rúž nie je pre každého


Každej žene pristane. Opatrné by ste len mali byť pri výbere príslušného odtieňa červenej. Všetko záleží od zosúladenia úpravy celej tváre, vlasov, doplnkov, zvoleného outfitu, ako i konkrétnej príležitosti. Smelo do toho, ak sa chcete na jeden večer stať femme fatal.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 02:15