StoryEditor

Ako si vybrať bielizeň na Valentína, ktorá vám bude perfektne sedieť?

14.02.2016, 13:30
Životný štýl
Valentín by rozhodne nemal byť jedinou príležitosťou na to, aby ste si obliekli peknú bielizeň.

Možno sa ale práve na sviatok zamilovaných chcete partnerovi predviesť vo zvlášť zaujímavom kúsku. Odborníčka pre idnes.cz prezradila, ako vybrať krásnu spodnú bielizeň podľa typu postavy.

Menšie prsia


Máte štíhlu figúru s menším poprsím alebo širšie boky, ale drobný hrudník? "Nesnažte sa prsia za každú cenu umelo zväčšovať a neprirodzene vypchávať," radí Hana Zajícová, bra-fitterka značky Beauty lingerie. "Radšej zvoľte korzet alebo košieľku s ľahko vystuženými košíčkami."

Pripomína, že máte veľkú výhodu: môžete si dovoliť výrazné vzory a aplikácie. Podprsenku s páskami v dekolte aj košieľku s leopardím vzorom vybrala expertka práve preto, že prsia zvýraznia. Najlepšie takéto košíčky vyzerajú s nohavičkami, ktoré majú rovnaký motív.

Veľké poprsie


Ak máte úzky obvod podprsenky, zato väčšiu veľkosť košíčkov, najskôr viete, ako zle sa taká podprsenka zháňa. Zvlášť v prípade, že hľadáte zaujímavý dizajn. Ponuka obchodov sa našťastie zlepšuje a nájdete v nich už aj farebné varianty: na Valentína zvoľte kľudne neopozeraný odtieň, ako je korálovo červená.

Pri výbere podprsenky dbajte na to, aby bol obvod skutočne dostatočne úzky a zároveň na to, aby prsia z košíčkov nepretekali, odporúča bra-fitterka. A to ani v prípade, že sa predkloníte - podprsenku si dobre vyskúšajte "v pohybe", zvlášť ak má veľmi prehnuté košíčky.

Veľkosť XXL


"Aj ženy s plnšími tvarmi môžu mať krásnu bielizeň a nemusia sa za svoje krivky hanbiť," tvrdí Hana Zajícová. Ak si chcú však dodať trochu sebavedomie, nemusia sa podľa nej brániť sťahovacej alebo polosťahovacej bielizni. A samozrejme korzetom: "Stiahnu bruško, zdôraznia pas a pozdvihnú prsia."

Dobrým variantom je podľa bra-fitterky tiež košieľka so zapracovanou podprsenkou. "Pokojne aj tou s kosticami, ktorá prsia nadvyhne, udrží na mieste a vykúzli krásny dekolt," odporúča expertka. Pozor, taký model nie je určený na spanie, na to si radšej kúpte model s podprsenkou bez výstuže.

Zrelé dámy


Britská modelka Nicola Griffinová v novom čísle magazínu Sports Illustrated ukazuje, že aj zrelé dámy môžu v spodnej bielizni vyzerať skvele: koľko toho chcete odhaliť, záleží na vás a nie na vašom veku. V prípade, že túžite po niečom decentnejšom, má Hana Zajícová rady aj pre vás.

"Pre figurantku som vybrala polosťahovaciu košieľku, ktorú som doplnila čipkovaným bolerkom, a tiež luxusné saténové pyžamo," opisuje. "To ukrýva košieľku, ktorá má v sebe všitú podprsenku. Jej výhodou je klasické zapínanie, vďaka ktorému v prsia dobre držia, aj lichotivý áčkový strih. "

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 16:17