StoryEditor

Toto sú prieborníčky medzi celebritami v retušovaní vlastných fotiek

13.09.2015, 15:00
Životný štýl
Retušované snímky na obálkach módnych časopisov alebo v reklamách sú bežné a väčšina hviezd, ktorým takto upravili vzhľad, sa od nich dištancuje.

Niektoré však svoje fotografie upravujú samé. Podľa užívateľov internetu je to vidieť napríklad na fotkách speváčky Beyoncé alebo herečky Lindsay Lohanovej ako uvádza idnes.cz.

Svoj názor na retušovanie fotiek pred časom vyjadrila speváčka Britney Spears, keď zverejnila originálne zábery, ktoré upravili tvorcovia reklamy bez jej vedomia.

Iné umelkyne ale proti retušovaniu nič nemajú. Napríklad speváčka Mariah Carey sa rada necháva na obaly svojich CD-čok zoštíhliť a fanúšikovia sú potom jej postavou na koncertoch prekvapení.

Sú však aj celebrity, ktoré využívajú rôzne aplikáciu na úpravu fotiek, než ich zverejnia na Instagrame. Ide väčšinou o drobné úpravy, ktoré si málokto všimne. Na fotke sú ale viditeľné zmeny okolia, ktoré pri bližšom skúmaní danú osobu usvedčujú z retuše.

Chcela si zoštíhliť stehná, no telefón na stole ostal zvlnený:

Najčastejšie je v tomto smere na internete kritizovaná speváčka Beyoncé, ktorá vylepšovanie fotiek nikdy nepotvrdila. Krivý okraj schodu, zvlnený mobilný telefón alebo priehlbina na nohe sú podľa užívateľov Instagramu jasným dôkazom, že sa speváčka snaží zúžiť si svoje stehná za každú cenu.

Podobnou expertkou na úpravu fotiek je herečka Lindsay Lohanová, ktorá zavesila na Instagram fotku, na ktorej dvere doslova obtekajú jej zadné stehno a pozadie, čo je práve dôsledkom úpravy obrázka, na ktorom majú tieto partie vyzerať užšie, než v skutočnosti sú.

Na selfie z kúpeľne si zase herečka zrejme pomohla k plochému brušku, ako naznačuje pruh na stene za ňou, ktorý sa mení práve pred jej bruchom.

Ťažko povedať, že by mala Lindsay Lohanová také štíhle nohy:

Použitie Photoshopu vyčítali fanúšikovia aj živej Barbie Valerii Lukyanovej, ktorá nakoniec priznala, že svoje fotky pred zverejnením upravuje, ale vraj len farbu a ostrosť. Štíhly pás je výsledkom tvrdého cvičenia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 02:36