StoryEditor

Jedinečné tipy priamo od manikérky. Ako na krásne nechty?

08.11.2015, 04:00
Životný štýl
Upravené nechty a jemné ruky sú dôležitou vizitkou každej ženy. Manikérka Tamara Rotterová radí, ako sa o ne starať.

Sú vystavené najhorším podmienkam a neustále stredobodom pozornosti - naše ruky. Už pri zoznámení si ľudia podávajú ruky. Pevný stisk príjemne hladkej ruky a upravené nechty sú dobrým začiatkom. Treba sa preto o ne dôkladne starať.

Pozor na zádery


Mnohí si však nevedia rady s nepríjemnou prerastenou kožtičkou na nechtoch a suchou kožou okolo nich. Obvykle to riešia nožnicami, ktorými si ostrihajú kožtičku okolo celého nechtu. Podľa odborníčky je to však nesprávny spôsob, ako sa zbaviť tohto nepekného problému. Riskujú tak zádery, ktoré síce nie sú nič strašné, no až kým rukou nezavadíte o prekážku. Každý deň sa češete, zapínate si gombíky na blúzke, listujete v novinách. Pri každom dotyku sa ozve nepríjemná bolesť spôsobená natrhnutou kožou v okolí nechta. "Dá sa to zvládnuť oveľa lepšie, šetrnejšie a tak, aby nevznikli zádery," vysvetľuje Tamara Rotterová. Potrebujete len odstraňovač nechtovej kožtičky, špeciálne drievko a prípadne klieštiky.

Odstraňovač kožtičky zoženiete u väčšiny firiem, ktoré vyrábajú produkty na nechty. Ide o mierne alkalický roztok, ktorý je výnimočný v tom, že dokáže zrohovatenú kožu rozpustiť. Stačí ho aplikovať k nechtovému lôžku a nechať pôsobiť dve až päť minút. Potom zľahka utrite a odstráňte rozpustenú kožtičku pomocou špeciálneho kovového nástroja alebo šetrnejšieho drievka.

Preč so suchou kožou


Ďalším problémom je suchá koža v hornej časti nechtu. Dochádza k nej hlavne v chladnom, suchom a veternom počasí, ktoré pokožku vysuší tak, až začne praskať. "Použite papierový pilník s vysokou hrubosťou. Pozor, čím je číslo nižšie, tým je hrubosť vyššia. Vhodná je napríklad hrubosť 100," dodala expertka.

Ak chcete vedieť presný postup, ako sa zbaviť záderov a suchej koži okolo nechtov, pozrite si video.  

Článok vyšiel v spolupráci s Playtvak.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 17:07