StoryEditor

Šialené veci, ktoré sú ženy ochotné spraviť pre ideálne šaty na vianočný večierok

14.12.2015, 04:00
Životný štýl
Je to tu. Veľká dilema, čo si obliecť na firemný vianočný večierok. Ženské pohlavie si na to dáva obzvlášť záležať.

Predvianočné obdobie neznamená bezpodmienečne len stres spojený s nákupom vhodných darčekov pre svojich blízkych. Je to tiež obdobie obľúbených vianočných večierkov, ktoré ženy dokážu poriadne potrápiť. Čo si naň obliecť? Ide o jedinečnú príležitosť v práci, ako sa kolegom ukázať aj z inej stránky a môcť zažiariť. Vianočný čas je len raz do roka a treba si ho užiť. Vytvoriť špeciálnejší vzhľad nie je vždy úplne jednoduché, preto je potrebné venovať príprave dostatok času. Cieľom je zaujať a premeniť sa zo šedej kancelárskej myšky na zvodnú šelmu, ktorej outfit vyrazí každému dych.

Špeciálna príležitosť si vyžaduje perfektný outfit


Ženy sú schopné pre to spraviť takmer čokoľvek. Až tri týždne trvá ich príprava na túto špeciálnu príležitosť, ako píše express.co.uk. Podľa výskumu priemerná žena obehne za tento čas trikrát obchodné centrá, vyskúša si sedem šiat a hodiny strávi na internete vyhľadávaním perfektného outfitu.

Štúdia, do ktorej bolo zapojených 2000 britských žien zistila, že nežnejšie pohlavie berie vianočné večierky vážne. Celé hodiny vedia viesť diskusie s kamarátkami o vhodnom outfite na túto príležitosť a zapoja do toho aj svojho priateľa, ktorého sa pýtajú na názor, kým si berú konečný outfit. Dôraz však kladú aj na topánky, ktoré sa hodia k šatám. Vyskúšajú približne šesť párov, kým sa rozhodnú pre tie najideálnejšie.

Aj keď si vyberú konečný outfit, štvrtina žien sa naň nespolieha a kúpi si ešte jedny šaty, ktoré berú ako zálohu. Radšej si ich kúpia v menej známych obchodoch, aby zabránili riziku, že by sa na vianočnom večierku ukázali v rovnakých šatách spolu s kolegyňou.

"Táto štúdia ukazuje, aké dôležité je pre ženy oblečenir, pokiaľ ide o hľadanie šiat na vianočný večierok. Vynaložia množstvo času a úsilia na to, aby bol výsledný efekt perfektný," povedal Fee Gilfeather, vedúci marketingu a hovorca pre Oxfam. "Ženy očakávajú, že sa budú cítiť v šatách, ktoré si vyberú, sebaisto. To je dôvod, prečo má byť outfit jedinečný. Skutočnosť, že veľa žien nakupuje v charitatívnych obchodoch dokazuje, že nemusia naň minúť stovky eur."

Štúdia taktiež odhalila, aké sú ich najväčšie obavy. Takmer polovica žien si dáva záležať na tom, aby sa v šatách cítili dobre a zároveň, aby v nich vyzerali očarujúco. Do obchodov sa chystajú s malou dušičkou a strachom, že sa nakoniec do šiat nezmestia. Štyri z desiatich by nešli na párty v oblečení, ktoré mali na sebe minulý rok.

Zaujímavé je, že až 14 percent žien zažilo na párty nočnú moru. Na vianočnom večierku sa objavila kolegyňa s rovnakým outfitom. Niektoré sú dokonca schopné vrátiť sa domov a prezliecť sa do iných šiat, aby predišli rozpakom. Aby sa vyhli davom ľudí a zohnali jedinečné šaty, ich kroky preto smerujú do rôznych charitatívnych obchodov a second handov.

"Ženy mieria do  takýchto obchodov, kde môžu dostať štýlové oblečenie, vyjadrujúce ich individualitu. Vyzerajú v nich úžasne a sú cenovo dostupné," dodal na záver Fee Gilfeather.

Ako vyzerá príprava žien na vianočný večierok?

  • 3 týždne trvá, kým nájdu perfektný outfit;
  • Trikrát sa vyberú do ulíc, pričom vždy približne hodinu strávia v obchodoch s jasným cieľom: nájsť ideálne šaty na vianočný večierok, ktoré všetkým vyrazia dych;
  • Približne štyrikrát po dobu pol hodiny strávia čas vyhľadávaním šiat na internete;
  • Za tri týždne vyskúšajú celkovo 7 outfitov, pričom 2 z nich, zakúpené online, ihneď vrátia naspäť;
  • Vyskúšajú 6 párov topánok, nakoniec kúpia dva a jeden hneď vrátia;
  • Približne sedemkrát sa porozprávajú so svojimi priateľkami o tom, čo si obliecť na vianočný večierok;
  • Na troch rôznych príležitostiach zapózujú a ukážu sa v šatách svojmu partnerovi;
  • Kúpia si jeden módny magazín pre inšpiráciu;
  • Stretnú sa so svojimi kamarátkami aspoň raz, aby si pred nimi vyskúšali šaty;
  • Kúpia si ešte jeden outfit ako zálohu.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 02:51