StoryEditor

Za päť minút o pár kíl ľahšia. Triky, ako okamžite zoštíhliť postavu

29.09.2015, 05:00
Životný štýl
Prečo sa týrať diétami a čakať mesiac na výsledok, keď už teraz môžete vyzerať o pár kíl ľahšia?

Stačí správne oblečenie a hneď budete vyzerať štíhlejšie ako píše health.com. Zvislé pásiky na oblečení či tvarovacia spodná bielizeň dokážu spraviť zázraky na počkanie. Ide o zaužívané triky, ktoré stále fungujú, no poznáte aj iné?

Vysoký pás má zelenú


Siahnite po nohaviciach s vysokým pásom, ktoré vám akoby šibnutím čarovného prútika vyčaria krásnu štíhlu postavu. Nebojte sa ich, vďaka nim skryjete bruško a príjemným plusom sú predĺžené nohy. Ak k tomu pridáte topánky na vysokom opätku, rátajte s obdivom vášho okolia a poznámkami typu: "Schudla si? Vyzeráš skvelo!" Taktiež dajte prednosť sukni s vyšším pásom.

Voľnejší top, užšie nohavice


V žiadnom prípade by ste nemali kombinovať voľný vrch s voľným spodkom. Budete väčšie než v skutočnosti ste. Ak máte problém s bruškom, tukové vankúšiky spoľahlivo zakryjete voľným tričkom alebo topom, no v kombinácii s nohavicami alebo sukňou, ktoré sú užšie. Naopak, ak si zvolíte sukňu v tvare A, ktorá dokáže zakamuflovať silnejšie stehná, top by mal byť obtiahnutý.  

Tón v tóne


Dajte si občas tričko, nohavice a topánky, ktoré sú v rovnakej farbe. Platí, že jednoliatosť zoštíhľuje. Nechcete mať nudný outfit? Pridajte farebný akcent v podobe dlhšieho svetríku na zapínanie vo veselých farbách. Iná možnosť je siahnuť po jednofarebnom nohavicovom kostýme, ktorý momentálne patrí medzi najväčšie módne trendy jesene.

Stavte na "vodopádový" efekt


Tričko s padavým výstrihom je trefou do čierneho. Pod ním vám doslova zmiznú všetky problémové zóny. Ak máte na sebe volán, ktorý vám padá nadol, hneď vám zakryje tukové vankúšiky. Jeho ďalšou výhodou je fakt, že celkovo predlžuje. Jednoznačne by ste mu mali vyhradiť svoje miesto v šatníku.  

Inšpirujte sa sochami


Diela antických sochárov nás vždy uchvacovali a fascinujú nás doteraz. Čím to ale je? Tajomstvo spočíva v rozdelení proporcií. Sochy sa totiž delili na tretiny v pomere 1:2 alebo 2:1. A čo to znamená v praxi? Je to jednoduché, zoštíhľujúci účinok má krátka bunda a dlhšia sukňa a naopak dlhé sako a sukňa nad kolená.

Postoj je najdôležitejší


Môžete si na seba obliecť čo chcete, no ak v tom vystupujete so sklonenou hlavou a ešte k tomu zhrbená, nakoniec bude celý outfit vyzerať úplne inak. Kráčajte za každých okolností vzpriamená, s vypnutou hruďou a zastrčte trochu bruško. Hlavu držte stále hore a je zrazu po druhej brade. Sebavedomé vystupovanie bolo, je a vždy bude in. Nech máte na sebe čokoľvek. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 11:47