StoryEditor

Neskutočné, čo ponúkajú najdrahšie salóny sveta. Z cien sa vám zakrúti hlava

25.09.2015, 18:45
Životný štýl
Návšteva kozmetického salónu alebo nová manikúra sú zvyčajne príjemné záležitosti, do ktorých sa oplatí nejaké to euro zainvestovať.

Viete si ale predstaviť, že by ste za jedno ošetrenie zaplatili tisícky eur? Na svete sú salóny, ktoré to svojim klientom radi umožnia ako píše idnes.cz.

Zlato, drahokamy aj pramenitá voda


V prepočte asi 6 000 Eur sa platí za ošetrenie, ktoré vymyslel uznávaný kalifornský odborník na kozmetiku Scott-Vincent Borba. Používa sa pri ňom pasta z nadrobno rozdrvených diamantov a rubínov. Tá sa votrie do pleti, ktorú obrúsi ako peeling, navyše ju vraj dokáže rozjasniť, spevniť a detoxikovať. Procedúru, ktorú vraj vyskúšala napr. herečka Mila Kunisová, vždy uzatvára vyživujúca maska ​​z kyseliny mliečnej.

O niečo menej stojí maska ​​z 24-karátového zlata, ktorá pochádza z Japonska, ale ponúkajú ju salóny po celom svete. Pleť je na začiatku potrebné ošetriť vysoko účinným hydratačným sérom, potom sa na ňu kladú plátky zlata, ktoré sa nechajú chvíľu pôsobiť. Dokážu vraj podporiť rast buniek a obnoviť tvorbu elastických vlákien, vďaka ktorým je pokožka hladšia a pružnejšia. Tvárovú masku vám v Londýne či v Malibu urobia za necelých 600 eur, za ošetrenie celého tela zaplatíte asi sto tisíc.

Menej exotická, zato ešte drahšia, je procedúra, ktorú ponúka jeden hotel v Miami. Jedná sa o kúpeľ vo vani naplnenej minerálkou Evian, za ktorú záujemcovia a záujemkyne zaplatia v prepočte približne 4 000 Eur. V cene sú živé kvety, ktoré zdobia hladinu vody, šampanské a možno tiež pocit výnimočnosti. Údajne neprekonateľné hydratačné a omladzujúce účinky pramenitej vody z francúzskych Álp vyskúšala aj tenistka Serena Williamsová.

Nechty v cene klenotov


"Máme klientky, ktoré si vyložene vyžiadali ponuku extra luxusných služieb a spolupracovali s nami na príprave. Mená vám neprezradím, ale sú to dámy, ktoré si raz za čas chcú naozaj dopriať, " povedal serveru Refinery29 Tony Nguyen, manažér kalifornského salónu Images Luxury Nail Lounge. "Dopriať si" v tomto prípade znamená minúť za jedno sedenie 400 Eur a viac.

Najdrahšou položkou v menu je však manikúra "Glitz & Glamicure", kvôli ktorej sa celý salón zatvorí a všetci sa venujú jedinej zákazníčke. Čaká ju kúpeľ, masáž a výživa nechtov - v klasickej podobe, ale s luxusnými výrobkami. Nasleduje zdobenie lakom s obsahom zlata, 24-karátovými zlatými plátkami a až dvadsiatimi diamantmi, ktoré vyberie klenotník. To všetko (a ešte šampanské, starostlivosť kozmetičky, kaderníka a vizážistky) stojí v prepočte 22 000 Eur.

Komu by to snáď bolo ešte málo, môže si na nechty zájsť do londýnskeho štúdia Cherish ... Me. Ich "Ices Manicure" je vlastne klasická francúzska manikúra, len špičku každého nechtu zdobí niekoľko desaťkarátových diamantov. Stojí tridsať tisíc libier, čo je asi 40-miliónov Eur, ale diamanty vám zostanú navždy. Dokonca vám ich potom pretvoria na originálny šperk.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 17:03