Poznáme najlepšie sladké afrodiziaká na tanieri.Unsplash
StoryEditor

Už od nepamäti zvyšujú sexuálnu túžbu: Toto sú tie najlepšie sladké afrodiziaká na tanieri

26.12.2022, 16:00
Zdravie

Sexuálne vzrušenie, túžba či lepšia nálada. To všetko vám dokáže priniesť afrodiziakum. Je to látka pôsobiaca v mysli človeka, ktorá je schopná vyvolať vzrušenie či erotickú náladu.

Ak si chcete dopriať afrodiziaká, nemusíte okamžite siahať po doplnkoch. Prezradíme vám, ktoré sladké potraviny sú najlepšie stimuly.

Granátové jablko

Slovo afrodiziakum pochádza z gréckej mytológie, v ktorej sa bohyni lásky Afrodite pripisuje zasadenie prvého stromu granátového jablka. A práve kvôli tomu sú jeho semenám často pripisované vlastnosti ako hojnosť a plodnosť. Ovocie sa často objavuje aj v literatúre ako symbol romantiky. Odborníci tvrdia, že každodenné pitie šťavy z granátového jablka znižuje hladinu kortizolu, čo znamená zvyšovanie pohlavných hormónov u žien a mužov. Zvýšený testosterón môže viesť k zlepšeniu nálady a sexuálnej túžbe.  

Jahody

Jahoda v tvare srdca bola kedysi známa ako symbol Venuše, rímskej bohyne lásky. Starí Gréci dokonca istý čas zakazovali jesť jahody a všetky ostatné červené jedlá, čo viedlo k presvedčeniu, že tajomné ovocie má veľkú moc. Okrem toho, že sú jahody bohaté na antioxidanty, ich farba, chuť a tvar z nich robí dokonalú pochúťku pri navodení romantickej atmosféry s partnerom. Staré legendy vravia, že konzumácia jahôd dokáže priniesť do vzťahu lásku a väčšiu sexuálnu príťažlivosť.

Figy

Toto ovocie je plné antioxidantov, flavonoidov, vlákniny a draslíka. Eroticky tvarovaná figa, o ktorej sa hovorí, že bola obľúbeným ovocím Kleopatry, sa takmer v každej kultúre spája so sexualitou. V starovekom Grécku, kde sa verilo, že figy sú symbolom lásky, vyvolal príchod novej úrody vždy kopulačný rituál. Ak chcete pocítiť ozajstnú silu fíg, mali by ste si ich pokvapkať medom.

Melón

Vodné melóny obsahujú aminokyselinu citrulín, ktorá je známa tým, že zvyšuje výkon pri cvičení a zlepšuje cyklus močoviny, čím pomáha telu zbaviť sa škodlivých zlúčenín. Avšak obsahuje aj arginín, ktorý dokáže stimulovať prietok krvi, znižuje únavu a posilňuje imunitný systém. To znamená, že uvoľňuje krvné cievy v pohlavných orgánoch, podobne ako lieky na zlepšenie mužského libida.

Ananás

Toto ovocie bolo už v minulosti označované ako jedlo túžby. Jeho antioxidačná sila je často spájaná so zlepšením prietoku krvi, bez ktorého by bolo sexuálne vzrušenie a vyvrcholenie ťažké, ak nie nemožné. Ananás je tiež schopný bojovať proti starnutiu, čo znamená, že dokáže človeku pomôcť cítiť sa lepšie a najmä príťažlivejšie. Obsahuje aj vysoké množstvo mangánu, ktorý je skvelým bojovníkom pri impotencii. Nedostatok mangánu môže totiž spôsobiť stratu libida a semennej tekutiny.

Med

Med je už po stáročia považovaný za afrodiziakum. Niektorí hovoria, že jeho sila pochádza zo starodávneho zvyku, v ktorom novomanželia pili medovinu, aby sa im vo vzťahu darilo najmä po sexuálnej stránke. Dokonca Hippokrates predpisoval med na sexuálnu silu. V niektorých kultúrach je tiež symbolom plodnosti. Med obsahuje bór, ktorý môže regulovať hladinu hormónov, a oxid dusnatý, ktorý sa uvoľňuje v krvi pri vzrušení. Jednoducho, med je najväčší dar, ktorý nám príroda mohla dať.

Čokoláda

Zamysleli ste sa niekedy, prečo si zamilované páry často darujú čokoládu? Podvedome zrejme všetci vieme, že je to afrodiziakum. Táto sladkosť obsahuje L-arginín, vďaka ktorému vaša krv prúdi rýchlejšie a dostane sa všade, kam treba, vrátane pohlavných orgánov. Najlepšou voľbou je horká čokoláda, ktorá vám dokáže zlepšiť náladu a podporiť libido. Obsahuje však aj stimulanty fenetylamín a tryptofán, ktoré sa uvoľnia v mozgu a zvýšia tak sexuálne vzrušenie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 15:27