Dada pôsobí najmä cez svoj blog a sociálne siete
StoryEditor

Prijať svoje telo aj s nedostatkami je správna cesta k sebaláske, odkazuje ženám plus size bloggerka Dada

23.01.2022, 19:00
Životný štýl
Problémom žien je, že sa nevedia prestať porovnávať. Na internete či v reálnom živote všade vidíme dokonalé fotografie štíhlych a dokonalých žien, vďaka ktorým si sami určujeme, čo je krásne a čo nie. Plussize bloggerka Dada sa pred pár rokmi vydala na cestu k tomu, aby sa naučila milovať svoje telo také, aké je. Prezradí vám, ako sa naučiť cítiť krásne a sebavedomo.

Trápiť sa kvôli výzoru a pár kilám navyše doteraz nikomu nikdy nepomohlo. Kedy ste sa rozhodli, že chcete žiť v koži, v ktorej sa cítite dobre Vy a nie spoločnosť?

Už od škôlky som sa každý deň stretávala so šikanou, posmeškami, odsudzovaním a odstrkovaním zo strany svojho okolia. Asi ani nespočítam, koľko preplakaných nocí som zažila. Najhorším bolo asi obdobie počas základnej školy, kedy sa tieto negatívne pocity zo seba samej ešte viac stupňovali. Avšak na konci základnej školy som sa rozhodla verejne postaviť pred tých, ktorí mi ubližovali a zabojovať za seba. A zázračne - toto zabralo.

Kľúčové bolo začať veriť v seba, v svoje kvality a prijať svoje nedostatky, ktoré napriek tomu, že to tak nemusí vyzerať na prvý pohľad, vás robia jedinečnou.

Na Slovensku sa s pojmom plus size blogger stretávame vo veľmi malom množstve. Čo Vás viedlo k tomu vybrať sa práve takýmto smerom?

Ako letel čas, uvedomila som si, že v popredí sú najmä blogy, na ktorých môžeme obdivovať krásne, šikovné žienky, no málo ktorá sa dá priradiť do kategórie plus size. Vtedy som si povedala, že je to niečo, čo u nás chýba. Ukázať ženám a dievčatám, že môžu byť šťastné a krásne aj keď nespĺňajú vopred určené tabuľky a nikým nepísané pravidlá krásy. Byť vzorom, tým, ako žijem a ukázať, že je to možné. Byť autentický a veriť v seba, je cesta k lepšiemu ja a presne je to aj  mojím cieľom. Z obyčajných žien, ktoré o sebe pochybujú, svojim príkladom presvedčiť, že aj oni sa tak môžu cítiť. Sama by som si priala, v mladších rokoch vidieť takýto vzor a možno by moja cesta bola oveľa ľahšia a kratšia.

Čo znamená byť „body possitive“?

Byť body pozitívny znamená, neposudzovať a  nepozerať sa ani na seba, ani na ľudí povrchne, a teda len na základe ich výzoru. Naopak, ako stále hovorím, pravá krása sa očami vidieť nedá. Hľadám na človeku tie pravé krásne hodnoty -  povahu, charakter a dušu. Na tom skutočne záleží, lebo keď tu raz nebudeme, ľudia si nebudú pamätať, aké krásne bolo vaše brucho, ale budú spomínať na všetky zážitky a situácie, ktoré s vami zažili.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 00:18