shutterstock.com
StoryEditor

Prinášame vám veľký, indiánsky horoskop. Čo o vás hovorí vaše znamenie?

08.05.2021, 11:30
Životný štýl
Indiáni riadili svoje rozhodnutia jednak radou starších a zároveň vlastnou intuíciou, vnímavosťou k javom prírody zdedenou múdrosťou predkov. A my musíme uznať, že to veru pasuje, čo vravíte?

Sova (23.november - 21.december)

Ľudí zrodených v znamení Sovy charakterizuje ohnivý živel (sila, aktivita, tvorenie, vôľa a činy). Vládne im západný vietor (cítenie, vnímanie, empatia). Sova vždy bývala symbolom múdrosti. I v múdrosti starých Indiánov to bol posol pochopenia životných zákonov, hlbokej pravdy a vyslanec Stvoriteľa. Preto aj tieto osoby charakterizuje neutíchajúca túžba po vyšších ideáloch. Snažia sa nimi sami riadiť, ale ich aj odovzdávať ďalej. Chcú nachádzať odpovede hlavne pre dobro všetkých. Nie všetci v znamení Sovy sú ideálni, aj keď si to o sebe myslia. Preto ostatnými bývajú považovaní za namyslených a povýšeneckých. Len sami sa rozhodnú koho budú brať ako autoritu. V diskusiách o detailoch sú ochotní pristúpiť na kompromisy. Radi diskutujú. Snažia sa jednať férovo a čestne. Na svet sa snažia dívať optimisticky a s rozletom.j v partnerstve riešia problémy a chyby hneď, keď sa vyskytnú. Pokiaľ by im chcel niekto zviazať “krídla”, buď uletia, alebo sa utrápia nudou a záhaľkou. Nakoniec rezignujú a chradnú. Sú vhodní pre podobné typy, veľkodušných ľudí.

Hus (22.december - 20.január)

Husi ovplyvňuje ich zemský živel (stabilita, racionalita, priadok, cieľavedomosť). Vládne im severný vietor( uzdravenie, obnova). My vidíme hus ako ťažkopádneho vtáka. Možno jej vzlietnutie trvá dlhšie, ale vzlietnuť vie. Je neúnavná a schopná podať obdivuhodné výkony. Za svojim cieľom dokáže doletieť aj keď je ďaleko. Aj ľudia tohto znamenia dokážu prekvapiť ohromnou silou a odhodlaním s akým pristupujú k životu. Ich prednosti nespočívajú v okamžitých rozhodnutiach a spontánnych reakciách. Záležitosti preberú najprv zo všetkých uhlov a zvážia možné alternatívy. Sú húževnatí, pracovití a cieľavedomí. Niekedy sú ich ciele až prehnane náročné, no nie nezmyselné. Ich úspech sa síce dostaví neskoršie, ale stojí na pevných základoch. Radšej urobia menej vecí, ale poriadne. Nemali by zabúdať, že existujú aj iné spôsoby žitia, ako len práca. Nevedia si len tak užívať a zľaviť zo svojej disciplinovanosti. Síce ich okrajovo zaujímajú aj veci mystické a nadprirodzené, ale vždy sú tvrdými realistami. Presvedčí ich len reálny dôkaz. Na staré kolená sa môže stať, že sa obrátia do seba a chcú poznať svoje vnútro a myseľ. Vedia sa doň ponoriť vďaka svojmu analytickému mysleniu. Ženy sú čím staršie, tým zaujímavejšie.

Vydra (21.január - 18.február)

Vydry ovplyvňuje ich vzdušný živel (myslenie, rozum, pohyblivosť, bystrosť). Vládne im severný vietor (uzdravenie, obnova). Indiáni považovali vydru za hravé a roztomilé zviera. V mnohých ich legendách vystupuje ako bytosť, ktorá je schopná zahnať obavy a starosti. Prinášala nádej a silu pokračovať v začatej ceste. Vďaka optimizmu a životnému nadšeniu zrodenci v totemovom zvierati - Vydre - svoje existenčné trampoty zvládajú vcelku ľahko. Najčastejšie ako výzvu na ich prekonávanie. V spoločnosti sú obľúbení. Ľahko sa skamarátia. Pomáhajú tam, kde cítia, že sa deje bezprávie. Ich predstavy a plány sú väčšinou reálne len v ich fantázii. Sú nestáli a zásadné veci nevedia brať príliš vážne. Chcú reformovať a prerábať svet do ideálnejšej podoby. Nechcite však byť ich nepriateľom. Popálili by ste sa! Bývajú to tiež nadaní pracovníci so zmyslom pre spravodlivosť. Nápadov majú dosť, ale ich realizácia môže skončiť na polceste. Konštruktívnu kritiku a disciplínu potrebujú, ale neznášajú. Inteligenciu majú vyzretú, nie spontánnu.

Vlk (19.február - 20.marec)

Títo ľudia sú ovplyvnení vodným živlom (cit, emócie, empatie, duševno). Vládne im severný vietor, ktorý so sebou prináša uzdravenie a obnovu. V európskej kultúre bolo toto zviera štvané človekom. Bol odsúdený k záhube. Bol symbolom diabla, v rozprávkach predstavoval zlo a jeho tesáky znamenali smrť. Indiánmi bol uctievaný pre svoje nadprirodzené a mystické schopnosti. Nájdeme ho v v mnohých príbehoch. Mal veľký význam aj pri šamanských a kúzelníckych rituáloch. Predstavoval temnú stránku života. V prírode ho takmer nebolo možné uvidieť. Aj keď sa to nezdá, je to tvor veľmi plachý v styku s človekom. V rámci svojej svorky sú starostliví a nápomocní. Aj ľudia pod totemovým znamením Vlka majú primnoho emócií a pocitov. Niekedy sa radšej držia v ústraní. Utiekajú sa do svojho sveta snov. Ak je najhoršie, vzbúria sa k svojej vlastnej mohutnej obrane. Vlk je napokon šelma. So zájmom sa venujú aj tajomným záležitostiam mimo viditeľnej reality.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 00:01